PRST U OKO

Vlada traži i policiju za nastavak revizije u zapadnoj Hercegovini

HVO
04.06.2013.
u 09:33

Federalne vlasti nastavljaju udar unatoč presudi Ustavnog suda FBiH

Vlada Federacije BiH je na hitnoj sjednici održanoj jučer u Sarajevu utvrdila izmjene Zakona o nastavku provedbe nadzora zakonitosti u oblasti braniteljsko-invalidske zaštite, te su zatražili nastavak provedbe revizija uz potporu policije u Zapadnohercegovačkoj županiji kojoj se kako tvrde protive u toj županiji.

Vlada FBiH je na sjednici razmatrala i usvojila informaciju o onemogućavanju rada pojedinih revizijskih timova u ZHŽ. Dana je puna potpora i upućen zahtjev Ministarstvu branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata da nastavi realizaciju Zakona o provedbi nadzora zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite.

Federalna Vlada zahtijeva da Federalno ministarstvo unutarnjih poslova i Federalna uprava policije, u suradnji s Federalnim ministarstvom za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata, sačine poseban plan potpore realizaciji Zakona o provedbi nadzora zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite. Federalna Vlada je dala suglasnost federalnom ministru za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata za donošenje privremenih rješenja o obustavljanju isplata korisnicima za koje službe za braniteljsko-invalidsku zaštitu odbijaju dostaviti predmete resornom ministarstvu radi nastavljanja i završetka procesa revizije tih predmeta i da se prema odgovornim osobama u tim službama poduzmu ostale zakonom predviđene mjere.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?