PRORAČUN HNŽ-a

Vlada neće smanjivati plaće i socijalna davanja

Denis Lasić
10.04.2013.
u 09:49

Vlada Denisa Lasića odlučila se na daljnje smanjivanje materijalnih troškova i pokazala kako je socijalno osjetljiva. Uskoro počinju nove uštede

Skupština Hercegovačko - neretvanske županije sutra bi trebala na sjednici raspravljati o proračunu županije za 2013. godinu. Prema prijedlogu koji je nedavno usvojila županijska Vlada, proračun za ovu godinu bi trebao iznositi 175,4 milijuna maraka. Ono što je vjerojatno najvažnije za većinu korisnika proračuna, Vlada HNŽ-a je donijela odluku kako neće biti smanjenja plaća i socijalnih davanja.

Pitanje ušteda

- Analize koje smo radili pokazuju kako ne možemo napraviti dovoljne uštede ako bi plaću smanjili administraciji za 10 posto, a proračunskim korisnicima za 5 posto. Zbog toga smo odlučili ići u novo smanjenje materijalnih troškova. Planira se novi paket mjera i uskoro ćemo vidjeti kakvi su rezultati - rekao nam je predsjednik Vlade HNŽ-a Denis Lasić. S ovakvom odlukom Lasićeva Vlada je pokazala socijalnu osjetljivost prema proračunskim korisnicima, a u budućem razdoblju će se tražiti novi načini ušteda, a radit će se i na novim planovima za povećanje prihodovne strane županijskog proračuna. Važno je naglasiti kako prema odluci Vlade HNŽ-a nije moguće isplatiti odvojeno plaće korisnicima proračuna i socijalna davanja.

Socijalna osjetljivost


- S tim šaljemo jasnu poruku kako socijalne kategorije neće biti zanemarene i kako mislimo na te ljude. S druge strane, određene uštede ćemo morati napraviti kako su u pitanju grantovi i financiranje pojedinih institucija. To je naša realnost i nadamo se kako će svi imati razumijevanja za situaciju u kojoj se nalazimo - poručio je prvi čovjek Vlade HNŽ-a. Treba spomenuti kako velike probleme aktualnoj vlasti stvaraju njihove kolege iz Federacije BiH. Naime, federalna razina vlasti i dalje nastavlja doslovno otimati novac od županija, a u slučaju HNŽ-a radi se o iznosima od nekoliko desetaka milijuna maraka. Ovakvo ponašanje federalnih vlasti iz Sarajeva županije dovodi doslovno na rub bankrota.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?