Ne postoji razlog za zabrinutost

Vlada FBiH spremna u što kraćem roku započeti pregovore oko kolektivnih ugovora

vlada fbih
26.05.2016.
u 14:15

Čvrsto smo opredijeljeni da se pregovori okončaju u roku predviđenom Zakonom o radu i zbog toga smo svakodnevno u kontaktu s reprezentativnim sindikatima, kao i Udruženjem poslodavaca FBiH - rečeno je iz Ureda premijera FBiH

Vlada FBiH poručuje svim zdravstvenim radnicima, kao i radnicima u svim ostalim sektorima, da ne postoji razlog za zabrinutost niti nezadovoljstvo kada je u pitanju spremnost Vlade FBiH te županijskih vlada, da u što kraćem roku započnu pregovore vezane za usklađivanja granskih kolektivnih ugovora.

Ovo je odgovoreno danas Feni iz Ureda premijera Federacije BiH na molbu da prokomentiraju jučerašnju najavu prosvjeda zdravstvenih radnika u FBiH zbog navodnog kašnjenja u usklađivanju granskog kolektivnog ugovora iz ovog područja djelatnosti.

Podsjećaju da nakon što je, prije nešto više od mjesec dana, Zakon o radu stupio na snagu, Vlada Federacije BiH, slijedom planiranih aktivnosti, pristupila pripremama za usklađivanje svih granskih kolektivnih ugovora za navedenim Zakonom.

U tim pripremama uzeta je u obzir i ograničena ustavna nadležnost Federacije BiH po mnogim granskim kolektivnim ugovorima, stoga je Vlada FBiH u proces uključila predstavnike svih vlada županija da bi se usuglasili principi pregovora i pregovaračka pozicija.

Naglašavaju da je ovaj proces zahtijevao puno rada i vremena, a danas je službeno i okončan. Sljedeći tjedan Vlada FBiH će informirati javnost o dinamici pregovora za usklađivanje granskih kolektivnih ugovora s reprezentativnim sindikatima. Plairano je da pregovori budu započeti već narednog mjeseca.

- Tim povodom, Vlada FBiH poručuje svim zdravstvenim radnicima, kao i radnicima u svim ostalim sektorima, da ne postoji razlog za zabrinutost niti nezadovoljstvo kada je u pitanju spremnost Vlade FBiH, kao i županijskih vlada, da u što kraćem roku započnu pregovore vezane za usklađivanja granskih kolektivnih ugovora. Čvrsto smo opredijeljeni da se pregovori okončaju u roku predviđenom Zakonom o radu i zbog toga smo svakodnevno u kontaktu s reprezentativnim sindikatima, kao i Udruženjem poslodavaca Federacije BiH - rečeno je Feni iz Ureda premijera Federacije BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?