Odgovor sindikatima

Vlada FBiH pozvala na razgovore oko kolektivnih ugovora

vlada fbih
22.01.2016.
u 15:35

Vlada poziva sve partnere da nastave socijalni dijalog, u cilju postizanja konačnog rješenja po pitanju zaključivanja kolektivnih ugovora i zaštite ekonomske i socijalne politike u FBiH

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na 38. sjednici usvojila zaključak i odmah ga uputila Savezu samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine kao odgovor na sindikalne zahtjeve.

- Uvažavajući Ustavom i zakonima propisane nadležnosti Vlade Federacije BiH i potrebu za nastavkom dijaloga, Vlada FBiH poziva sve partnere da nastave socijalni dijalog, u cilju postizanja konačnog rješenja po pitanju zaključivanja kolektivnih ugovora i zaštite ekonomske i socijalne politike u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Vlada FBiH je na današnjoj sjednici utvrdila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu kojeg će Premijer Federacije Bosne i Hercegovine uputiti Parlamentu FBiH po redovnoj proceduri, prenosi Fena. 

Vlada FBiH će, u okviru svojih nadležnosti i ovlasti, učiniti sve da osigura pretpostavke za održavanje makroekonomske stabilnosti FBiH, likvidnosti Federalnog zavoda za mirovinsko osiguranje, Federalnog zavoda zdravstvenog osiguranja, Federalnog zavoda za zapošljavanje, kao i ekonomsko-socijalne sigurnosti građana FBiH, a posebno najugroženijih i najosjetljivijih kategorija stanovništva - djece, umirovljenika i nezaposlenih, kaže se u zaključku Vlade koji stupa na snagu danom donošenja, a kojeg je potpisao premijer Federacije BiH Fadil Novalić, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?