APSURD

Više bh. sportaša na izborima nego na Olimpijskim igrama

izbori
VL FOTO
23.08.2010.
u 10:14

Na listama je toliko glumaca da bi se mogao snimiti film, a redatelj bi mogao biti oskarovac

Kada se na jednome mjestu spomenu imena Nenada Markovića, Samira Lerića, Damira Mirkovića i Elmedina Dine Konakovića, svima će prva asocijacija biti košarkaški meč. Međutim, ovaj put se trojica proslavljenih bh. košarkaša natječu u političkoj utakmici, a osim njih, na kandidacijskim listama stranaka za predstojeće izbore nalazi se još najmanje desetak uspješnih i poznatih sportaša.

I sportaši na listama

Osim Lerića, nekadašnjeg bh. reprezentativca i aktualnog igrača HKK Čapljina, koji je kandidat SBB-a, za državni Parlament se natječe i kapetan reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci Sabahudin Delalić, kao kandidat SDA. Svoje mjesto u Parlamentu FBiH traži bivši košarkaš Damir Mirković, također kandidat SDA, dok se za ulazak u županijske parlamente natječu njegov stranački kolega boksač Salko Zildžić, strijelac Nedžad Fazlija i bivši košarkaš Nenad Marković iz SDP-a.

Popis sportaša koji su kandidati na predstojećim izborima zaključuju direktor muške košarkaške reprezentacije BiH Elmedin Dino Konaković (SDA), bivša klizačica Bibija Kerla (Naša stranka) i profesionalna boksačica Irma Balijagić (LDS-E5).

Stranke ovaj put računaju i na imena iz svijeta televizije i glazbe, pa tako vrlo visoko na listi SBB-a za državni Parlament kotira nekadašnja pjevačica, a potom i televizijska urednica Ismeta Dervoz. Pop-pjevačica Alma Čardžić i ovaj će put predvoditi sarajevsku listu kandidata NS-a Radom za boljitak za Parlament Federacije BiH, dok će njezin folk kolega Muharem Serbezovski pokušati izboriti ulazak u županijski parlament u Sarajevu. Ali ovaj put kao kandidat BPS-a Sefera Halilovića. Na listama za županijski parlament nalaze se i vođa zbora sarajevske Opere Dario Vučić (SBiH), prvak sarajevske Opere Ivica Šarić (SDA) i kantautor Vladimir Podany (SBB).

Televizijska lica

Na ulazak u politiku odlučili su se i televizijski voditelji Enver Šadinlija (SBiH) i Segmedina Srna-Bajramović (SDP), dok su još ranije tim putom krenule balerina Edina Papo (SDP) i misica Daniela Vinš (LDS -E5).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?