Anti Lozančiću u Novom Travniku zapaljen automobil

VIDEO Paljenju automobila hrvatskog zastupnika u središnjoj Bosni prethodile ucjene i prijetnje

26.03.2024.
u 09:41

Paljenju osobnog automobila prethodile ucjene i prijetlje koje traju mjesecima

Zastupniku HSS-a Stjepan Radić u Saboru Srednjobosanske županije Anti Lozančiću noću s ponedjeljka na utorak malo prije ponoći u novotravničkom naselju Bare zapaljen je osobni automobil.

Traže 50 tisuća eura
 

Prema snimci s nadzornih kamera dvije maskirane osobe razbile su sjekirom stražnje staklo na Lozančićevu automobilu te u njega ubacile dva tzv. molotovljeva koktela, koja su nakon toga i eksplodirala. Dogodilo se to na parkiralištu ispred stambene zgrade u kojoj Lozančić živi s obitelji, suprugom i petero djece, od kojih je njih četvero malodobno.

 

 

- Najgore je što su mi djeca doživjela veliki strah, stres, ja također imam zdravstvenih problema, ali je najgore djeci i mojoj obitelji - kazao nam je jutro nakon napada hrvatski zastupnik Anto Lozančić. Ispričao nam je kako se napad dogodio nakon prijetnji koje mu zasad nepoznate osobe upućuju već dva mjeseca s njemu nepoznatih brojeva mobitela. U pitanju su ucjene u kojima su zasad nepoznate osobe od zastupnika Lozančića tražile 50 tisuća eura.

 

 

- Prve poruke dobio sam prije otprilike dva mjeseca, posljednju prije 15-ak dana - kazao nam je vidno uznemireni Lozančić. Kaže kako je svaku prijetnju koju je dobio odmah prijavio policiji te da je s njima upoznato i Tužiteljstvo Srednjobosanske županije koje je po njegovim saznanjima formiralo predmet.

Prijetnje i obitelji

Oni koji mu prijete i ucjenjuju ga optužuju ga za uzimanje novca od naroda, navodne malverzacije s donacijama, za dizanje ruku kao zastupnika. Zbog svega navedenog ucijenili su ga za iznos od 50 tisuća eura.

 

 

- Ja sam pomagao svima, kome god sam mogao pomoći. Taj novac nemam, imam petero djece i sam sam narušena zdravlja. Očekujem od policije i Tužiteljstva Srednjobosanske županije brzu reakciju i pronalazak počinitelja koji su mi zapalili automobil, koji mi prijete i ucjenjuju me - zaključuje Lozančić.

 

 

Policija je nakon paljenja Lozančićeva osobnog automobila obavila očevid, postoje i snimke s nadzornih kamera, proslijeđene su im i sve prijeteće poruke koje je zastupnik Anto Lozančić dobivao. Strah, stres i uznemirenost njegove obitelji, prije svega djece, ali i Novotravničana koje su kasno noću uznemirili eksplozija i paljenje automobila, dodatan su motiv za žurnu istragu i otkrivanje počinitelja koji su, po svemu sudeći, počeli ostvarivati prijetnje upućene Anti Lozančiću. •
 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?