JASNA PORUKA

Veleposlanstvo SAD-a: Pozdravljamo korištenje Bonskih ovlasti, napad na Dayton ima posljedice

01.07.2023.
u 15:20

Sjedinjene Države podržavaju suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine, naveli su iz Veleposlanstva SAD-a

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt iskoristio je danas Bonske ovlasti kojima je poništio odluke Narodne skupštine RS o nepriznavanju odluka visokog predstavnika i Ustavnog suda na prostoru RS-a.

Također, Schmidt je nametnuo i izmjene Kaznenog zakona BiH. 

Odluke NSRS neustavne

Povodom Schmidtovih odluka, oglasili su se i iz Veleposlanstva SAD u BiH.

- Odluke Narodne skupštine Republike Srpske o usvajanju zakona o neizvršavanju odluka Ustavnog suda BiH i izmjenama i dopunama Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa RS su neustavni i namjerni napadi na Daytonski mirovni sporazum, ustavni poredak BiH i državu BiH.

Napad na Dayton ima posljedice

Ovaj napad na Dayton ima posljedice. Sjedinjene Države snažno pozdravljaju korištenje svojih bonskih ovlasti od strane visokog predstavnika za obranu Daytonskog mirovnog sporazuma i zaštitu Ustavnog suda BiH, koji je čuvar vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

Sjedinjene Države podržavaju suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine i nastavit će smatrati pojedince uključene u antidaytonsko ponašanje odgovornim za svoje postupke - navode iz Veleposlanstva SAD.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije