Žepče

Uloženo je više stotina tisuća maraka u obnovu školskih objekata

Sanacija
20.09.2013.
u 10:44

Završeni su
radovi na sanaciji sanitarnih čvorova u objektu Mala škola u OŠ Žepče

Općina Žepče već godinama iz vlastitih sredstava financira obnovu školskih objekata i nabavu školskog namještaja kako bi se kontinuirano i u skladu s potrebama odvijao cjelokupni nastavni proces.

Nastavak ulaganja

Do sada je uloženo više stotina tisuća maraka, a i za iduće razdoblje planira se, iz skromnog i ograničavajućeg općinskog proračuna, nastaviti sa saniranjem u pet osnovnih i dvije srednje škole. U planu je završetak započetih projekata na Glazbenoj školi Žepče i Osnovnoj školi Begov Han, a veća investicija je potrebna za Osnovnu školu “Fra Grga Martić” Ozimica i središnju Osnovnu školu Žepče koja je jedna od najstarijih škola u općini Žepče. Školska zgrada je izgrađena još daleke 1960. godine i na njoj su do sada vršene brojne sanacije, posebice odmah nakon proteklog rata jer je zgrada u ratu pretrpjela manja oštećenja. Ipak, to je sve nedovoljno s obzirom da se radi o školskoj zgradi na dva kata, koju pohađa oko 1300 učenika. Podovi i krov u školi su već dotrajali, a za njihovu izmjenu za sada nema novca. Ipak, s ciljem sigurnosti djece, a i njihovih potreba, ulaže se u manje sanacije koje se financiraju iz općinskog proračuna.

Završni radovi

Ovih dana završeni su radovi na sanaciji sanitarnih čvorova u objektu Mala škola u Osnovnoj školi Žepče u Žepču. Troškovi su iznosili oko 14 tisuća maraka, a završetkom ovih radova omogućeno je za oko 500 osnovaca sigurnije korištenje sanitarnog čvora. Također, općina Žepče financirala je, u visini od tri tisuće maraka, obnovu podrumskih prostorija koje su bile pod vlagom, a što je utjecalo i na unutarnje zidove same škole, a i instalacije koje su smještene u podrumskim prostorijama. Premda su općinski proračuni iznimno skromni, razumijevanjem općinskih vlasti nekako se iznađu skromna sredstva za adaptaciju dotrajalih školskih objekata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?