Sakrament

U župi Uznesenja BDM u Tolisi prvu svetu pričest primilo 70 mališana

16.05.2016.
u 09:00

U župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi 70 djevojčica i dječaka primilo je sakrament prve svete pričesti.

Pod svetom misom koju je predvodio gvardijan Franjevačkog samostana Tolisa fra Marijan Živković, 37 djevojčica i 33 dječaka obučenih u bijele haljinice prvi put primilo je Isusa u svetoj pričesti.

Ove godine najviše prvopričesnika bilo je iz Tolise (10 djevojčica i 13 dječaka), zatim iz Donje Mahale (8+11), Matića (11+6), Ugljare (6+1) i Kostrča (2+2).

- Djeca su lijepo pjevala i recitirala i kad ih vidimo onako nasmiješene, svi moramo biti jako sretni. Kroz vjeronauk smo zdušno učili s djecom kako zavoljeti Isusa, da budu Božji i da u svojem srcu ponesu veliku ljubav prema Isusu.

Prvoj svetoj pričesti pristupili su pod motom “Isuse, ja se uzdam u tebe” i kroz sve vrijeme vjeronauka usmjeravamo ih na molitvu za roditelje, braću i sestre, za mir i našu župu, kazala je časna sestra Kata Rukavina koja je, skupa s vjeroučiteljima Valentinom, Srećkom, Zlatkom i Želimirom, pripremala djecu za sakrament prve pričesti.

Po završetku svete pričesti i misnog slavlja, organizirano je fotografiranje prvopričesnika po razredima ispred crkvenog 
oltara.

Uz prvopričesnike, misnom slavlju nazočili su i njihovi roditelji, brojna rodbina te fotografi i snimatelji koji su se trudili zabilježiti sve lijepe trenutke svečanosti.

Nakon svečanosti, mališani i njihove obitelji fotografirali su se ispred crkvenog dvorišta, a zatim su se razišli kućama, gdje su nastavili s proslavom prve svete pričesti.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije