Panonska jezera

U Tuzli rekordan broj gostiju, očekuje se najbolja turistička sezona

Panonska jezera
Foto: Pannonica
1/2
31.07.2023.
u 08:32

Broj dolazaka odražava se i na povećane gospodarske aktivnosti svih aktera u turizmu, odnosno svih fizičkih i pravnih osoba koje obavljaju turističko-ugostiteljske i druge poslove

Tuzla iz godine u godinu poprima sliku sve primamljivije turističke destinacije za posjet, a tome najviše doprinose Panonska jezera, jedina slana jezera u središtu grada u svijetu. Najbolji turistički rezultati u kontekstu broja gostiju te noćenja ostvaruju se u ovoj godini, koja će, po svemu sudeći, biti rekordna.

Turistički promet Tuzle, uzevši u kontekst broj domaćih i stranih turista te ostvareni broj noćenja, u posljednjem desetljeću rekord je doživio 2019., ali će on u ovoj godini biti premašen, piše Klix.

Kako je za klix.ba potvrđeno iz Turističke zajednice Tuzle, u prvih šest mjeseci 2023. godine u gradu su prijavljena 15.333 dolaska turista, od čega 8551 domaći i 6782 strana. U spomenutom razdoblju ostvareno je 35.109 noćenja, što je odličan rezultat. - Domaći turisti ostvarili su 18.368, a strani 6.741 noćenje. Uspoređujući taj podatak s prvih šest mjeseci prethodne godine, broj dolazaka veći je za 9,3 posto, a broj noćenja za 31,4 posto. Prosječna duljina zadržavanja turista u prvom polugodištu 2023. godine je 2,28 dana, a usporedbe radi, u rekordnoj, 2019. godini iznosila je 2,02 dana - kazali su iz Turističke zajednice Tuzle.

U vezi s navedenim podacima, iz Gradske turističke zajednice konstatiraju kako je riječ o pozitivnom rastu, kako u broju dolazaka tako i u broju ostvarenih noćenja. To se svakako odražava i na povećane gospodarske aktivnosti svih aktera u turizmu, odnosno svih fizičkih i pravnih osoba koje obavljaju turističko-ugostiteljske i druge komplementarne usluge povezane s turizmom. Tuzla je zanimljiva gostima iz regije, ali i Njemačke, Austrije, Švedske, Švicarske, Mađarske i Turske, Skandinavije, a bilježe se i posjeti iz SAD-a, Meksika, Kolumbije, Japana, Novog Zelanda, Portugala, Španjolske, Finske, Madagaskara, Kine, zemalja Bliskog istoka i mnogih drugih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije