NESREĆA

U golfu poginula dvojica navijača Sarajeva, treći se bori za život

golf
VL FOTO
30.08.2010.
u 07:50

Smrtno su stradali Nedžad Efendić (21) i Almedin Prljača (20), dok je teško ozlijeđen Adis Gerin (29)

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila preksinoć oko 22.50 sati na lokaciji Gornji Bakići kod Olova smrtno su stradala dvojica navijača FK Sarajevo Nedžad Efendić (21) i Almedin Prljača (20) iz Sarajeva, dok je teške ozljede opasne po život zadobio njihov suputnik Adis Gerin (29), koji je žurno prevezen u bolnicu Koševo. U silovitom sudaru su sudjelovali autobus marke neopolan, vlasništvo Transtursa, kojim je upravljao vozač Đ.Đ. iz Tuzle, i golf 2, koji je vozio nastradali Nedžad Efendić.

Kao uzrok nesreće spominje se prebrza vožnja. Naime, prema prvim očevidnim rezultatima utvrđeno je da se vozilo golf kretalo iz pravca Sarajeva u pravcu Tuzle i da je u mjestu Gornji Bakići uslijed neprilagođene brzine i vožnje mimo uvjeta i stanja puta došlo do naglog zanošenja vozila. U tom trenutku automobil golf je prešao na drugu kolničku traku, kojom se iz suprotnog pravca kretao autobus neoplan i došlo je do izravnog kontakta prednjeg dijela autobusa s prednjom desnom bočnom stranom golfa. Sudar vozila u kretanju je bio stahovito snažan tako da su dvije mlade osobe, koje su bile u automobilu, izgubile život, a njihov prijatelje je zadobio teške ozljede.

Stručni tim policije je odmah nakon nesreće zatražio da se obavi i alkotest vozača autobusa, kojem je izvađena krv i njegov nalaz je uredan, jer nije utvrđen alkohol u krvi. Tijela smrtno stradalih osoba Nedžada Efendića i Almedina Prljače su prevezena u prosekturu Gradskih grobalja Visoko, gdje će tijekom dana, prema nalogu dežurnog tužitelja biti izvršena obdukcija. Putnički automobil golf u kojem su nastradali mladići je prevezeno na službeni parking PP-a Olovo i bit će predmetom vještačenja. Istraga još traje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije