Čapljina

U čapljinskom vrtiću manje jedna cijela radna skupina

Dječji vrtić
16.11.2012.
u 10:10

Dječji vrtić Čapljina osim uobičajene aktivnosti i usluga, nudi i uslugu tzv. produženog boravka mališana

Aktualni socijalni trenutak u BiH ili pak nešto drugo razlog su nešto osjetljivijeg pada broja upisane djece u Dječjem vrtiću Čapljina u ovoj novoj pedagoškoj godini. To najbolje dokazuje podatak da je u rujnu u čapljinskom Dječjem vrtiću (skupa s ispostavom u Višićima) upisano devedeset i petero djece (u središnjem vrtiću u Čapljini 71, a u igraoničkom odjelu u Višićima 24).To je u odnosu na isto razdoblje prošle godine manje za tridesetero djece, tj. jednu cijelu radnu skupinu.

“Prošle smo godine u ovo vrijeme imali četiri radne skupine, a sada evo tek tri skupine naših mališana. U lipnju ove godine bio je otvoren poziv za upis i tada je bio veći broj djece koja su se trebala upisati u naš vrtić. No, u međuvremenu su neki od roditelja ostali bez posla i primanja pa je to vjerojatno i razlog da su neki odustajali te sada u rujnu imamo tridesetero djece manje u vrtiću. Sigurni smo da razlog za ovu pojavu nije do nas i naše ponude te cijena koje nismo povećavali čak devet godina”, ističe Ozrenka Vego, ravnateljica Dječjeg vrtića Čapljina, dodavši kako su zbog svih tih povećanja cijena robe i usluga u BiH došli u tešku situaciju pa su morali ići s prijedlogom povećanja cijena usluga (za poludnevni boravak djece prijedlog je bilo povećanje od 30 maraka, a za cjelodnevni boravak 20 maraka). No, na kraju se nije dobila suglasnost za povećanje cijena od osnivača, tj. Općine Čapljina pa cijene u Dječjem vrtiću do daljnjeg ostaju iste (poludnevni boravak 110 maraka mjesečno plus pet maraka za potrebe higijenskog materijala, a cjelodnevni boravak 150 maraka plus pet maraka).

“Situacija je jako promjenjiva iz mjeseca u mjesec. Imamo najava upisa neke djece u listopadu i studenome, ali isto tako nismo sigurni koliko će roditelja od ove upisane djece u međuvremenu odustati i ispisati svoju djecu iz vrtića. Sve u svemu ne možemo biti zadovoljni takvom situacijom oko upisa u naš vrtić čiji je kapacitet 150 djece, tj. pet radnih skupina”, istaknula je ravnateljica Vego.

Uz ove već uhodane aktivnosti i usluge, Dječji vrtić Čapljina ima i uslugu tzv. produženog boravka pri čemu osoblje vrtića radi s djecom koja idu u školu, a radi se o dvoje osnovnoškolaca s kojima osoblje vrtića radi dok po njih ne dođu roditelji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?