sastanak

Tadić i Brammertz razgovarali o rješavanju predmeta ratnih zločina

Tadić i Brammertz
15.11.2016.
u 12:45

V.d. glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić, s dužnosnicima Posebnog odjela za ratne zločine, razgovarala je s glavnim tužiteljem pri MKSJ Sergeom Brammertzom i njegovim suradnicima o aktuelnim aktivnostima Tužiteljstva BiH u procesuiranju i rješavanju predmeta ratnih zločina.

Tadić je istakla je da u Tužiteljstvu BiH i pored velikog broja riješenih predmeta, postoji veliki broj predmeta u različitim fazama, koji se odnose na ratne zločine, a na kojima se radi u skladu s Državnom strategijom za rad na predmetima ratnih zločina.

Također, Tadić je istakla i da postoje poteškoće u procesuiranju određenih predmeta zbog otežane regionalne suradnje, kada je riječ o osumnjičenima i optuženima koji se nalaze izvan BiH, te da tužiteljstvo poduzima intenzivne napore, da u suradnji s tužiteljstvima u regionu, dođe do procesuiranja tih predmeta, u čemu je pružena podrška tužitelja Brammertza.

Na sastanku je dogovoren nastavak intenzivne suradnje Tužiteljstva BiH i tužiteljstva pri MKSJ / MICT, u zajedničkoj misiji-borbi protiv nekažnjenosti ratnih zločina i donošenju pravde žrtvama, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?