LICA SA TJERALICA

Sud preko Interpola traži još tri ‘nestala’ Hercegovca

ninoslav Konstantinović
Interpol
16.08.2010.
u 08:06

Policija pokušava ući u trag devetorici bjegunaca, od kojih su većina povezana s narkoticima

Županijski sud u Splitu preko međunarodnih tjeralica objavljenih na stranicama Interpola pokušava ući u trag devetorici bjegunaca, od kojih su većina povezana sa zloporabama narkotika. Među njima su i trojica Hercegovaca - Mirko Matanović (40), rodom iz Dubrave, Anto Kapulica (39) iz mjesta Prisoje i Ivan Bašić iz Broćanca kod Posušja. Naime, Mirka Matanovića traži se zbog krađa, a poznat je po tome što mu se 2002. godine sudilo zbog sudjelovanja u pljački milijun tadašnjih njemačkih maraka iz kuće pokojnog splitskog poduzetnika Ivana Zorice. Negirao je sudjelovanje u pljački navodeći da je ugledan biznismen koji ima lokale i građevinsku tvrtku u Beču.

S druge strane, Ante Kapulica zvani Doktor među Interpolovim tjeralicama našao se također zbog krađa za koje ga osim splitskog traže i sudovi u Čakovcu i Svetom Ivanu Zelini. Kapulica je postao poznat široj javnosti kad je u rujnu 2009. godine iz automehaničarske radionice u Podstrani ukrao terenca dodge nitro vrijedan 300 tisuća kuna. Uhićen je u Posušju i ubrzo pušten.

Kapulica je, inače, 2006. godine pobjegao iz kaznionice u Turopolju gdje je služio kazne upravo zbog krađa.

U trećem slučaju, Ivana Bašića zvanog Ifan traže zbog sumnji u zloporabu narkotika. Bašić je, kako spominju mediji, otprije povezan s još jednim licem s tjeralice, Tonćijem Barišićem zvanim Masa, koji je pobjegao netom prije pada njegove skupine. Ivan Bašić iz Posušja do sada je bio optužen samo za sudjelovanje u krijumčarenju u okviru tzv. Maglovljeve skupine, no taj predmet nikada nije doveden do pravomoćne presude.

Zanimljivo je da se pretpostavlja kako se još dvojica od devetorice bjegunaca kriju na području Bosne i Hercegovine, a riječ je o braći Mariju (26) i Anti Kurilju (25) iz Makarske, registriranim narkomanima. Sumnjiči ih se zbog umiješanosti u preprodaju marihuane, a Marija i zbog pranja novca. Nakon višemjesečnog praćenja, uhićeni su u studenome 2008. godine, da bi godinu kasnije, nakon izlaska iz pritvora, netragom nestali.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije