Mostar

Studenti promovirali značaj EU integracija

12.01.2017.
u 08:00

Jučer su građani i građanke Mostara imali priliku pridružiti se na druženju koje je organizirano u okviru projekta Ureda posebnog predstavnika EU-a u Bosni i Hercegovini (EUSR) “E4U”, a koje se održavalo u Mepas Mallu od 12 do 15 sati. Ovaj projekt angažira četrnaest javnih sveučilišta i 56 studenata i akademika iz cijele Bosne i Hercegovine u promociji pitanja od značaja za proces europskih integracija.

Percepcija mladih

Studenti će uz pomoć svojih akademskih mentora i stručnjaka na projektu izraditi javne kampanje koje ilustriraju percepciju mladih i njihovo mišljenje o društveno-ekonomskim reformama, posebno u području obrazovanja, prvog radnog iskustva, zapošljavanja i poduzetništva.

Tema javne kampanje studenata Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta Džemala Bijedića iz Mostara je “Kvalitetno obrazovanje i dobar posao”.

Obrazovne promjene

- Dobili smo zadatak napraviti kampanju i mladim ljudima približiti Reformsku agendu i sve ono što ona nosi kako bismo stvorili pozitivno ozračje i potaknuli ih da prihvate promjene kako bi se lakše prilagodili onome što ih na tržištu očekuje.

Studenti su jako razočarani u naš sustav i ne vjeruju da će lako naći svoje prvo zaposlenje. Mi smo mišljenja da se trebaju dogoditi neke obrazovne promjene u našem sustavu, ali isto tako potrebne su i promjene u svijesti mladih ljudi, kazala je u izjavi za Večernji list BiH studentica Iva Klepić s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Studentica Ela Meškić, s Univerziteta Džemala Bijedića, kaže kako su rezultati njihove kampanje već vidljivi.

- Postavljanjem raznih bilboarda koje smo imali tijekom svoje kampanje, ali i mnogih drugih aktivnosti koje smo provodili, već se može primijetiti napredak znanja kod mladih ljudi, kazala je Meškić.

Projekt “E4U” također uključuje razne interaktivne aktivnosti s građanima diljem Bosne i Hercegovine, kao što je bilo jučerašnje druženje u Mostaru, gdje studenti koji sudjeluju u ovom projektu predstavljaju inicijativu i budu domaćini nizu zabavnih aktivnosti. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?