Kiseljak

Sport u službi humanosti i potpore

sport
11.12.2015.
u 07:00

Na turniru za liječenje Zdenka Bilića sudjelovalo 55 ekipa iz Kiseljaka, Kreševa, Fojnice i Žepča

Na humanitarnom malonogometnom turniru koji se proteklog vikenda održao u Sportskoj dvorani Srednje škole "Ivan Goran Kovačić" u Kiseljaku sudjelovalo je 55 ekipa. Na turniru su se prikupljala sredstva za liječenje Zdenka Bilića Kere iz Lepenice koji boluje od rijetkog oblika tumora, malignog 'schwanoma'.

Za ovu bolest ne postoji lijek na listi Zavoda zdravstvenog osiguranja te se oboljeli ne mogu liječiti u BiH. Prema dijagnozi liječnika, Bilić treba primiti šest do osam terapija lijekom vemurafenib koji je dostupan u Republici Hrvatskoj. Budući da jedna terapija stoji 10 tisuća eura što Bilićeva obitelj nije u stanju osigurati, prijatelji oboljelog odlučili su organizirati humanitarni turnir.

Inicijatori događaja na kojemu je sport ustupio mjesto humanosti ostali su zatečeni brojem ekipa, ali i mjesta iz kojih su došle. Osim Kiseljaka, na turniru su sudjelovale i ekipe iz Kreševa, Fojnice te jedna ekipa iz Žepča.

Najbolje rezultate na terenu imali su "Teletabisi" koji su u finalu bili bolji od "AD Portune". Ekipa "Festina" pobjednik je dječjeg dijela turnira, a vrlo zapažen nastup imala je jedina ženska ekipa na turniru.

Djevojke iz Gromiljaka na terenu su pokazale zavidne nogometne vještine kojima su osvojile simpatije publike. U konačnici, pobjednici su svi koji su sudjelovali na turniru jer su pokazali humanost i spremnost pomoći u liječenju oboljelog Zdenka Bilića.

Budući da akcija prikupljanja sredstava za Bilićevo liječenje traje, uplate se mogu izvršiti kod UniCredit banke, poslovnica Kiseljak.

Račun je otvoren na ime Zdenko Bilić:

Transakcijski račun u konvertibilnim markama: 3383402503851008

Partija primatelja: 45443031000

Devizni račun:

IBAN: BA393383402851835404

SWIFT:UNCRBA22

KONTO: 45443031101.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?