ŽELJKO OBRADOVIĆ:
Povratak na članak

Spojit ćemo katastar i zemljišno-knjižne urede

Građani neće kao do sada ići u katastar, a potom i u gruntovnicu po podatke o nekretnini. Svi podaci će biti u jedinstvenoj bazi podataka, na jednom mjestu, u uredu za nekretnine nakon ujedinjenja katastra i gruntovnice

Komentari 1

NB
Ne_Bumo_Se_Dali
09:43 13.10.2014.

Evo što se događa kad se ono, što nužno mora ići zajedno, podijeli i svaki dio krene svojim smjerom. A to se ne događa samo s katastrom i gruntovnicom u FBiH, veći s BiH i Hrvatskom u cjelini, jer autor ovog članka ne zna da BiH u pogledu podjele na katastar i gruntovnicu nije jedina u Europi, kad jednako stanje postojii i u Hrvatskoj. Inače, u Hrvatskoj je ozakonjeno da je katastarska čestica (k.č.) ono što se vodi u katastru, a samo se vlasnički podaci o njoj vode u gruntovnici. No u praksi i dalje postoje zkč (zemljjišno knjžne čestice u gruntovnicama koje se vode neovisno o česticama u katastru u drugačijem mjerilu, tako da se njihovo uspoređivanje može obavljati samo na računalima koja će zkč "nategnuti" tako da se poklopi s kč i tek se onda može precizno vidjeti razlika među njima koja se sada vodi pod slovom D ("djelomično poklapanje", ali bez dokumentacije koliko se takve dvije čestice poklapaju, a koliko ulaze u druge čestice) Kaos,od koga živi građevinska mafija, ovlašteni geodeti, službenici u gruntovnicama i katastrima itd.

VL
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.