NELEGALNA VLAST

Smjene obilježile 100 dana federalne ‘Vlade’

niksic
VL FOTO
23.06.2011.
u 09:09

Vlast u Federaciji BiH nije ispunila niti jedan od strateški postavljenih ciljeva

Ovaj tjedan navršava se 100 dana otkako je u Federaciji BiH imenovana navodna platformaška Vlada koja je nastavila projekt Alijanse iz 2000. godine, kada su iz vlasti isključene ključne hrvatske stranke. U prvih 100 dana navodna Vlada Federacije BiH se na svih deset sjednica, kao i jučer održanom u Mostaru, uglavnom bavila kadrovima i smjenama.

Zakon o pušenju

Na nezakonit način smijenjeni su deseci upravnih i nadzornih odbora kojima nije istekao mandat, a ove odluke donošene su na osnovi uredbe kojom je osporen Zakon o vladinim imenovanjima, a i dosadašnji rezultati rada navodne Vlade Federacije BiH u kojoj sjede kadrovi stranaka potpisnica Platforme SDP-a, SDA, HSP-a i Narodne stranke Radom za boljitak. Od prvotno obećanog povećanja mirovina nema ništa, a tek što će se dogoditi, bit će drastično, novo rezanje svih izdvajanja. Postoji prijetnja da neće biti niti nove financijske injekcije od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF). navodna Vlada Federacije BiH upozorena je da se novac MMF-a ne smije trošiti za javnu potrošnju. Uz prepravke i manje zakonske dorade, jedini zakon koji je upućen u proceduru bio je vezan uz ograničavanje pušenja. No, upravo upućen zakon o pušenju morat će ponovno na doradu i prilagođavanje. Zanimljivo je kako su sve odluke navodne Vlade Federacije BiH donesene jednoglasno. No, sve je započelo promjenom načina isplate federalnog novca gdje uz ministra financija suglasnost moraju dati premijer ili pak po novoj odredbi drugi potpredsjednik Vlade Federacije BiH.

Skuplji plin

Druga je sjednica bila posvećena umirovljenicima i obećanjima da će se uskladiti mirovine ostvarene pod povoljnijim uvjetima, kao i najavi da bi moglo doći do rasta mirovina. Na trećoj sjednici ministri su bili zabrinuti stanjem u Libiji zbog gubitka poslova, dok je pak na četvrtoj zatražena revizija privatizacije Energopetrola i hotela Stella u Neumu. Na sljedećoj sjednici odlučeno je pomoći sarajevskom Pretisu te je poskupio plin. Na ovoj je sjednici i usvojen plan o prioritetima u prvih 100 dana, no od toga ništa još uvijek nije ostvareno.

Ključne riječi

Komentara 5

DZ
dzalic
10:09 23.06.2011.

Strava je sto ovaj \"ČOVJEK\" pise ili komentira u zemlji u kojoj živi i prima iznadprosjecnu placu molli boga i priželjkuje finansijski slom države i sugerira za takvo što. I onda se mi mislimo zasto nam neide ?Zasto smo na dnu europske ljestvice razvijenosti odnosno nerazvijenosti ? Pa nemožemo biti razvijeni i nemožemo naprijed kad ovakvih neradnika i poltrona ima na sve strane placeni novinara od strane Znase koga i ne samo da su novinari odnosno novinarčici u funkciji stranaka nego je i cijeli VEČERNJI LIST u funkciji destruktivni snaga A neka novinarcic napise sto je bilo bolje za vladavine destruktivni snaga .Smijesno

BR
Bralo
12:00 23.06.2011.

@dzalic. Nazalost u pravu si, sta je Federacija BIH dobila 15 godisnjom vladavinom HDA BIH i SDA? Jedno veliko NISTA. Radili po principu\"deri ti svoje a cu derati svoje\". I sada pokusavaju da prodaju maglu i dizu Hrvate na noge zbog njihovog spavanja zadnjih 15 godina. Gdje su bili kada je Petrich promjenio zakone u korist entiteta a na racun kantona??? Tada su bili zadovoljni i siti u svojim foteljama a sada to spominju? Nisu bh Hrvati toliko naivni koliko to Covic i company misli.

DU
Deleted user
12:40 23.06.2011.

Bravo Kresicu samo pisi istinu. Vidim da ovim muhadjedinima ides na nerve.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?