ČISTKE

Smjenama u FBiH nastavljen plan razvlašćivanja Hrvata

VLADA
VL FOTO
18.06.2011.
u 15:59

Vlada Federacije BiH koja je utemeljena nezakonito samo nastavlja raditi izvan zakona

Navodna platformaška Vlada je nastavila točno tamo gdje je stala vlast Alijanse za promjene, koja je jednako ohrabrena potporom dijela međunarodne zajednice u pravcu razvlašćivanja Hrvata i korištenja čelične metle prigodom pozicioniranja svojih odanih kadrova, čak i unatoč tome što pri tome krše brojne zakonske propise. Uz to u značajnoj je mjeri ponovno pogoršan nacionalni balans, dakako na štetu Hrvata.

Do sada je Vlada FBiH promijenila desetke nadzornih i upravnih odbora i drugih tijela unatoč tome što mandati pojedinima nisu niti na polovici, zbog čega su već pripremljeni deseci tužbi, a u drugoj fazi slijedit će i kaznene prijave protiv navodnih ministara koji su pak počinili prijestupe.

Na popisu promijenjenih je Upravni odbor Zaklade za pružanje pomoći u rješavanju stambenih pitanja pripadnika braniteljskih populacija gdje su nepoznatom pravnom formulacijom, dakle nezakonitom, na razdoblje od 60 dana imenovani podobni stranački kadrovi Suada Hadžović, Samir Odžačkić, Samir Hozić, Muhidin Lukačević, Dragana Medić, Vlado Baban, Maša Begić i Hrvoje Ćurković.

Članovi brojnih promijenjenih odbora, uostalom kao i pojedini ministri, osobe su koje su do nove akvizicije radili i u tvrtkama koje su utajivale poreze državi ili su pak bili na čelu propalih medijskih projekata. Kako je objavljeno nakon jedne od sjednica Vlade, smijenjeni su dosadašnji te ‘nominirani za imenovanje na razdoblje do 60 dana’ članovi Nadzornog odbora Fabrike duhana Sarajevo d.d. Sarajevo Reuf Bajrović, Dževad Mahmutović, Mirsad Turković, Miroslav Prusina i Murat Ramadanović.

U Upravno vijeće Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH imenovani su Branka Lovrinović, a za članove Ivica Knezović, Anto Petrić, Sandra Vegar, Haša Begić, Alija Begović, Enes Karabeg, Bahrija Umihanić, Anka Rajić i Draško Krišto (predstavnici deset županija) i Snježana Bondaruk ispred Federalnog ministarstva zdravstva, dok su u Povjerenstvo za izbor direktora, članova Upravnog i Nadzornog odbora Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja imenovani Dobrica Jonjić, a članovi Zehra Novo-Omanović, Veselinka Marjanović, Snježana Bodnaruk i Mate Lončar.

Ključne riječi

Komentara 2

CI
cinbenik
11:15 19.06.2011.

Nije navodna vlada nego legalna vlada.Zacudjujuca je pristranost u pisanju tekstova o politickoj situaciji u BiH,a u korist HDZeova.Niste tako pisali kada su oni vladali na samo sebi svojstven nacin koji je doveo do ovakve situacije i pozicije Hrvata.Nebime cudilo kada bi neke institucije oduzeli licencu ovako \"ugrozenim\" Hrvatskim informaticarima cak sto vise je to izgledno i zaocekivati u skoroj buducnosti nastaveli tako.

SO
soko1
23:35 19.06.2011.

CINBENIK potpuno se slažem sa navedenim. Sve ove godine dok je HDZ bio na vlasti koji nas je doveo u ovakvu tj najtežu situaciju poslije rata Čović nije znao odnosno nije htio znati da su Hrvati majorizirani ali kad je je ostao bez fotelje sada to zna i zna mnogo više. Sram da ih bude što su uradili vlastitom narodu. Naravno da treba smijeniti upravne odbore i očistiti korupciju a ne da jedna osoba bude u 10 odbora a efekta od posla nigdje.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?