Žepče

Predsjedništvo Mladeži HDZ-a BiH razgovaralo o položaju mladih u BiH

mladez hdz zepce
18.01.2016.
u 12:18

Na sjednici predsjedništva Mladeži HDZ-a BiH detaljno je analiziran položaj mladih u BiH

U Žepču je održana 6. redovita sjednica Predsjedništva Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine. Prije početka sjednice položen je vijenac te su zapaljene svijeće ispred spomenika poginulim braniteljima Hrvatskog vijeća obrane (HVO).
Na samom početku sjednice nazočne su pozdravili član Predsjedništva HDZ-a BiH i načelnik općine Žepče Mato Zovko, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Zeničko-dobojske županije Ivo Tadić, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Žepče Josip Martić, član Predsjedništva Mladeži HDZ-a BiH iz ZDŽ-a Dragan Galić i predsjednica ŽO-a Mladeži HDZ-a BiH ZDŽ-a Valentina Trogrlić.

Pohvala za rad

Predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Vedran Kožul pohvalio je rad organizacije Mladeži HDZ-a BiH u Zeničko-dobojskoj županiji te je istaknuo kako je, kada je u pitanju protekla 2015. godina, Mladež HDZ-a BiH bila nositelj velikoga broja uspješno realiziranih aktivnosti diljem Bosne i Hercegovine.
Predsjedništvo Mladeži HDZ-a BiH usvojilo je okvirni plan aktivnosti za 2016. godinu. I u ovoj godini planiran je veliki broj projekata i aktivnosti kako u BiH, tako i na međunarodnom planu, posebice kroz sudjelovanje u projektima Mladeži Europske pučke stranke (YEPP) te suradnju s Mladeži HDZ-a Republike Hrvatske.

Analiziran položaj mladih

Na sjednici je detaljno analiziran položaj mladih u Bosni i Hercegovini. Svjesno teške situacije u kojoj se nalazi veliki broj mladih u ovoj zemlji te visokog postotka nezaposlenosti, Predsjedništvo Mladeži HDZ-a BiH pozdravilo je aktivnosti entitetskih i pojedinih županijskih vlada koje su usmjerene zapošljavanju i samozapošljavanju mladih, omogućavanju odrađivanja pripravničkog i volonterskog staža, kao i sufinanciranju stambenog zbrinjavanja mladih.
Predsjedništvo Mladeži HDZ-a BiH pozvalo je sve razine vlasti, koje ovakve mjere nisu pokrenule, da što prije krenu u pripremu i realizaciju istih u skladu sa svojim mogućnostima kako bi se smanjio negativni trend odlaska mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije