SUD

Silovatelj i napadač na fra Miju Džolana niječu novo razbojstvo

uhicenje
VL FOTO
04.11.2010.
u 08:40

Ipak, po neslužbenim informacijama, optuženi trenutačno pregovaraju o priznanju krivnje i visini kazne

Pred sucem za prethodno saslušanje Mladenom Jurišićem, optuženi Mirza Klačar (25), Alija Glavinić (36) i Adis Gabela (38) iz Sarajeva, izjasnili su se da nisu krivi za razbojstvo koje se 22. srpnja ove godine oko podne dogodilo u Čapljini. Ipak, prema neslužbenim informacijama, optuženi trenutačno pregovaraju o priznanju krivnje i visini kazne.

Kako stoji u optužnici, Klačar i Glavinić zajedno su s Gabelom te Adnanom Bajrićem koji je u bijegu, na veletržnici u Tasovčićima izvršili razbojstvo nad dilerom deviza Ivanom Bebekom te mu oteli 22.700 maraka, a novac kasnije međusobno podijelili. Tužitelj Predrag Tomić je prethodno kao razloge za produljenje pritvora Mirzi Klačaru i Aliji Glaviniću naveo to što su već ranije obojica osuđivani u više navrata, te da je riječ o teškom kaznenom djelu razbojstva jer je upotrijebljen pištolj i elektrošoker za koji je, prema njegovim tvrdnjama, vještačnjem utvrđeno da može proizvesti smrt. Naime, Klečar je kroz prozor elektrošoker prislonio na vrat oštećenom i aktivirao struju te ga privremeno onesposobio.

Zgrabili su crnu torbicu i pobjegli. Inače, policija je svoga starog znanca Aliju Glavinića ranije identificirala kao jednog od dvojice napadača koji su lanjskog 21. siječnja oko 1.40 sati u Franjevačkom provincijalatu u Sarajevu počinili razbojstvo nad provincijalom Bosne Srebrene fra Mijom Džolanom. Unatoč tome što je zbog toga uhićen tek krajem prošle godine na graničnom prijelazu Doljani, on se ubrzo nekim čudom našao na slobodi. Otkriven je zahvaljujući vještačenju spornih tragova prikupljenih prilikom obavljanja očevida na mjestu događaja. Tragovi su se analizirali u Centru za primjenu i razvoj PRC-a Fakulteta za biologiju Univerziteta u Beogradu te u Institutu za medicinsku mikrobiologiju KUC-a Sarajevo. Osim ovih tragova, policija je raspolagala i kvalitetnim operativnim podacima. Ipak, još nije osuđen za taj napad.

S druge strane, uz čitav niz kaznenih djela, Klečar je ranije bio osuđen na dvije godine zatvora zbog silovanja djevojke koje se dogodilo 21. siječnja 2006. godine u središtu Sarajeva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije