potpredsjednik bh.entiteta

Salkić: Režim u RS- bit će na dobitku, ako Ustavni sud BiH prihvati zahtjev NSRS

Ramiz Salkić
07.09.2016.
u 16:45

Ukoliko bi se dogodilo da Ustavni sud BiH na idućoj sjednici prihvati zahtjev Narodne skupštine RS-a za preispitivanje svoje odluke o neustavnosti 9. siječnja kao dana tog entiteta, pokazalo bi se da je politički pritisak iz RS-a i najavljeni referendum urodio plodom - ocijenio je danas potpredsjednik bh.entiteta RS Ramiz Salkić.

Ističući da je teško govoriti o tome da li će Ustavni sud BiH 17. rujna prihvatiti zahtjev Narodne skupštine RS-a za preispitivanje svoje odluke o Danu RS-a, Salkić je rekao da bi u tom slučaju "jedini dobitnik bio režim entiteta RS".

Odbor za ustavna pitanja Narodne skupštine RS-a polovinom lipnja uputio je zahtjev za preispitivanje Odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, koja se odnosi na 9. siječanj, Dan RS-a.

U tom dokumentu parlament RS-a "zahtijeva da Ustavni sud BiH prihvati zahtjev za preispitivanje odluke kojom se osporavaju odredbe Zakona o praznicima RS-a te donose novu odluku, odnosno stavi van snage odluku od 26. studenog 2015., koju je donio nakon što je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović pokrenuo postupak za ocjenu ustavnosti odredbi Zakona o praznicima RS-a".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?