SUTRA ODLUKA

Rasema Handanović će biti osuđena na 5 ili 6 godina zatvora

rasema
Reuters/PIXSELL
19.04.2012.
u 14:17

Sud BiH će sutra priopćiti odluku o prihvatanju sporazuma između optužene i Tužiteljstva BiH

Sporazumom o priznanju krivice predloženo je da Rasema Handanović bude osuđena na kaznu zatvora između pet i šest godina za zločine nad Hrvatima u selu Trusina kod Konjica.

Sud BiH će sutra priopćiti odluku o prihvatanju sporazuma između optužene i Tužiteljstva BiH, prenio je Birn.

Prema sporazumu, zloglasnoj Zolji će u zatvorsku kaznu biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od sredine travnja prošle godine, a optužena je obvezana i na suradnju sa Tužilaštvom BiH.

\"Sada kada poznajem zakone, smatram se krivom. Tada nisam poznavala zakone, izvršavala sam naredbe\", rekla je Handanović, koja je u vrijeme zločina u Trusini 1993. godine imala 21 godinu.

Bivša pripadnica Specijalnog odreda za posebne namjene \"Zulfikar\" pri Štabu Vrhovne komande Armije BiH, navela je da je sporazum potpisala slobodnom voljom.

\"Žao mi je obitelji i stradalih\", rekla je Handanović, koja je priznala krivicu da je 16. travnja 1993. godine u Trusini, zajedno sa suborcima, po naređenju strijeljala tri hrvatska civila i tri vojnika HVO-a, koji su se predali.

Tužiteljica Vesna Budimir je u sudski spis uložila i suglasnost oštećenih da prihvataju sporazum i visinu predložene kazne.

 Rasema Handanović Zolja je uhićena u SAD u travnju 2011, a u BiH je izručena krajem prošle godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?