Zastupnički dom

Radmanović: Prijedlog proračuna na dnevnom redu 7. srpnja

28.06.2020.
u 17:35

Prijedlog proračuna institucija Bosne i Hercegovine bit će razmatran 7. srpnja na redovitoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Ovo je za N1 izjavio predsjedatelj Doma Nebojša Radmanović. Odluka o privremenom financiranju institucija i međunarodnih obveza BiH ističe 1. srpnja. 

Pola godine je prošlo, a država se i dalje financira privremeno. Predsjedništvo Bosne i Hercegovine u petak je uputilo utvrđeni Prijedlog proračuna na hitno postupanje Parlamentarnoj skupštini BiH. Redovita sjednica Zastupničkog doma zakazana je 7. srpnja, a odluka o privremenom financiranju na snazi je do 1.

"I kada bismo zakazali sjednicu Zastupničkog doma u ponedjeljak morala bi se dogoditi Odluka o privremenom financiranju jer taj posao ne bi se stigao obaviti u Domu naroda i objaviti da je sve usvojeno. Dakle, u ovoj fazi je potrebno uraditi Odluku o privremenom financiranju u ponedjeljak ili utorak, ja mislim da će to Vijeće ministara uraditi, a 7. srpnja će biti na sjednici Zastupničkog doma, nadam se, usvojeno, a odmah nakon toga dan ili dva, to ne mogu točno reći, na Domu naroda", izjavio je za N1 Nebojša Radmanović.

Sjednica Vijeća ministara BiH zakazana je 30. lipnja. Još uvijek nema službene informacije o tome hoće li ministri, tada, dati suglasnost za još jednu odluku o privremenom financiranju institucija BiH i međunarodnih obveza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?