sjednica

PSBiH: Zastupnici odlučili ni hitna ni skraćena procedura za zakone o trošarinama

Zastupnički dom
05.04.2017.
u 12:41

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine odbili su danas na hitnoj sjednici u Sarajevu da zakon o trošarinama kojim se predviđa povećanje trošarina na naftu i naftne derivate od 15 feninga, bude razmatran po hitnoj proceduri.

Za hitnost procedure bilo je 19 zastupnika, 19 ih je bilo protiv, i jedan suzdržan te nije bilo opće većine. Nije prihvaćeno ni da se zakon razmatra po skraćenoj proceduri jer je 16 zastupnika bilo ZA, a 21 protiv takve procedure.

Hitna procedura usvajanja zakona, kakva je predložena i za još dva zakona koji su iz tog seta, znači da nije moguće podnositi amandmane na utvrđeni tekst zakona, a poslanici su odbili i za ostale zakone da se izjašnjavaju po hitnoj ili skraćenoj proceduri.

Tako će izmjenama zakona o trošarinama u BiH, o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda, te o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH, biti razmatrano u redovnoj proceduri.

Dodatni prihodi od trošarinama bili bi utrošeni za izgradnju autocesta i cesta, a ovim bi se omogućilo aktiviranje već zaključenih kreditnih sporazuma s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), Kuvajtskim i OPEC fondom te nastavak aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Nakon što hitna i skraćena procedura nije prihvaćena ni za Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama BiH, sjednica je okončana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije