Prvi motosusreti u Orašju okupili veterane - bajkere iz cijeloga svijeta

22.08.2023.
u 15:27

Organizatori Motoklub Veterani Posavina izrazili su veliko zadovoljstvo kako je sve proteklo s obzirom na to da su iza njih tek prvi susreti, uz zahvalnost svima koji su došli

Grad Orašje ima dugu tradiciju motociklizma i jedan je od gradova u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj s najviše motocikala. Na razini Grada djeluju tri motokluba, a velike motore vozi više od 700 ljudi, svi se, kažu, poznaju, druže i posjećuju brojne susrete u susjednim državama, piše Večernji list BiH. Nakon motosusreta koje su organizirali motoklubovi Posavac Orašje i Kraljevi raga Tolisa, u nepuna četiri mjeseca na prostoru Grada Orašja održano je još jedno u nizu druženja bajkera.

Motoklub Veterani Posavina, koji već 15 godina djeluje kao 7. podružnica MK Veterani Croatia, uspješno je organizirao 1. međunarodne motosusrete koji su okupili oko tisuću motorista iz pedesetak motoklubova iz Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske te Njemačke, Austrije i daleke Australije, gdje također imaju svoje članove. Organizatori su izrazili veliko zadovoljstvo kako je sve proteklo s obzirom na to da su iza njih tek prvi susreti, uz zahvalnost svima koji su posjetili kamp i time uveličali druženje motorista. Ističu kako su njihova očekivanja premašena u svakom pogledu, jer su manifestaciju uklopili u brojne kulturne, vjerske i zabavne sadržaje kojih je u Posavini bilo jako puno u blagdanskom vremenu proslave Velike Gospe.

Položen ispit

- Položili smo veliki ispit i na jednom mjestu okupili sve veterane iz BiH i RH te pokazali da možemo ponuditi vrhunski događaj u svom gradu. Kako i priliči motosusretima, tako su i ovaj puta bikeri mogli uživati u dobroj rock i techno glazbi dvaju bendova iz BiH i RH, koji su napravili pravi štimung i odličan ambijent u motokampu. Uz ovakve susrete ide i dobra hrana, pa smo ponudili raznovrsne delicije - od graha, čobanca i roštilja i po prvi put Veteransko craft pivo koje su pripremili posavski pivari. Posebno za ovu prigodu, jelovnik smo obogatili velikim izborom ribe. Naši prijatelji iz Tribunja obradovali su nas sabljarkom i tunom, vrijednim i neuobičajenim darom koji su u Posavini samo malobrojni kušali, pa smo tako uz domaće primjerke soma, štuke, smuđa i šarana, posjetiteljima ponudili jako bogat riblji meni - kazao je predsjednik MK Veterani Posavina Predrag Mišković Fred i s ponosom istaknuo kako su većina članova kluba veterani Domovinskog rata, ujedno i veterani u bikerskom svijetu i na cesti, tako da imaju nekoliko pravila kojih se svi moraju pridržavati, koja su izvjesili na nekoliko pozicija u kampu.

- Kroz motosusrete promoviramo sigurnu vožnju, obveznu kacigu i pristojno ponašanje na cesti kojim nećemo ugroziti sebe i druge sudionike u prometu - naglasio je Mišković.

Cjelokupan program odvijao se u jednom danu u motokampu "Matićki put", a organizatori su za ovu prigodu, uz pomoć djelatnika UP MUP-a Posavske županije, u cilju sigurnosti prometa zatvorili dio lokalne ceste od Tolise prema Matićima. Zbog brojnih najavljenih događaja, svetih misa u obližnjoj crkvi UBDM u Tolisi, velikog broja svadbenih povorki i drugih okupljanja, iz programa je izostavljen defile motorista koji bi zasigurno privukao još veću pozornost ovdašnje javnosti. Organiziranje motosusreta iznimno je zahtjevan projekt za sve klubove, a kada su u pitanju prvi susreti, pogotovo je bilo jako naporno za članove MK Veterani Posavina. Svojim prijateljima iz Posavine u pomoć su priskočili članovi iz svih osam podružnica, koliko broji MK Veterani Croatia. Za ovu prigodi stigli su kuhari iz Pule i Šibenika sa svojim delicijama, a kraj roštilja i za točionicima bili su Slavonci i bikeri iz središnje Hrvatske.

- Ovdje smo kao jedna obitelj, a upravo se naše djelovanje zasniva na četiri kršćanska načela. Na prvom mjestu je jaka i zdrava obitelj, drugo načelo je posao jer je ovaj hobi dosta skup, zatim domovina i vjera jer je većina članova branitelji i katolici, a četvrto načelo je da osobni interesi ne mogu biti ispred interesa kluba - s ponosom je istaknuo Ratko Dragović Klek, predsjednik MK Veterani Croatia.

Jedna obitelj

Među mnogobrojnim motoristima su pomogli održavanje susreta bilo je i tridesetak bikera iz Pete podružnice Istočna Hrvatska, najbliže podružnice Posavini koji su se stavili na raspolaganje. Uz njih je bilo i članstvo nedavno osnovane Osme podružnice u Vitezu, koja po riječima predsjednika Željka Ljubasa, okuplja motocikliste iz Srednjobosanske i Zeničko dobojske županije, dakle sa širokog prostora od Sarajeva do Banja Luke i od Doboja do Kupresa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije