DAČIĆ:

Prijam zatvorenika iz Gvantanama otvara vrata partnerstvu sa SAD

Ivica Dačić
13.07.2016.
u 09:47

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivice Dačić izjavio je da je odluka Srbije da preuzme dvojicu zatvorenika iz Gvantanama veoma važan signal za razvoj bilateralnih odnosa sa SAD.

“Srbija se time pridružila skupini od 17 zemalja u Europi koje su to učinile, među kojima su Velika Britanija, Francuska, Albanija, Kazahstan, Slovačka, Gruzija, Španjolska, Nemačka, Belgija, Italija, Švicarska, Irska, Portugal, Mađarska, Bugarska, Letonija i Estonija”, naveo je Dačić u spriopćenju.

On je naglasio da Srbija ničim nije ugrozila svoje državne interese, niti nacionalnu sigurnost, nego je otvorila vrata za razvoj partnerskih odnosa sa SAD.

“Resetovanje naših odnosa sa SAD je u našem nacionalnom interesu, tražeći, uz razlike koje među nama postoje, zajedničke imenitelje za budućnost. Od postupka preuzimanja zatvorenika Srbija nema nikakvu štetu, nego može imati samo bolju poziciju u vanjskopolitičkim odnosima”, smatra Dačić.

Prema njegovim riječima, napadi oporbenih stranaka na Vladu Srbije zbog ovog postupka dio su svakodnevnog političkog folklora.

“Oni zaboravljaju da je Vlada DSS-a dala ovlašćenje Borisu Tadiću da potpiše s Condoleezza Rice jednostrani sporazum o imunitetima oružanih snaga SAD, koji se ne odnosi na srpsku vojsku”, podsjetio je Dačić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije