U 83. GODINI ŽIVOTA

Preminuo otac Darija Kordića

kordic
27.02.2013.
u 12:31

Pero Kordić bio je jedan od osnivača Hrvatske demokratske zajednice u Hrvatskoj

Nakon duge, teške i iscrpljujuće bolesti u 83. godini života umro je istaknuti društveno-politički djelatnik, jedan od osnivača HDZ-a u Hrvatskoj  - dr. Pero Kordić.

Pero Kordić rođen je u selu Grljevići u Ljubuškom. Studij veterinarske medicine završio je u Sarajevu. Nakon kratkog rada u Žepču 1971 godine dolazi u Busovaču gdje se trajno nastanjuje i službuje do umirovljenja. Društveno-politička previranja 90-tih godina potaknula su 60-godišnjeg vatrenog hrvatskog domoljuba da u Zagrebu uz još 47 istomišljenika koje je predvodio dr. Franjo Tuđman, na zagrebačkom Jarunu, tog 17. Lipnja 1989. godine u legendarnoj baraci osnuje Hrvatsku Demokratsku Zajednicu Hrvatske. Svoj doprinos dao je Pero Kordić i osnutku sestrinske stranke HDZ BiH. Njegov sin Dario bio je predsjednik HDZ-a BiH.

Kordić je bio je i član prvog saziva Upravnog vijeća Hrvatskog Radija Busovača. Sućut obitelji pokojnog dr. Kordića izrazili su mnogobrojni politički, kulturni i javni djelatnici iz Republike Hrvatske, zemlje i svijeta, te mnogobrojan rodbina, susjedi, sugrađani i prijatelji.

Posljednji ispraćaj umrlog dr. Pere Kordića bit će obavljena danas 27 veljače, na gradskom groblju Carica u Busovači, s početkom u 16,00 sati.

Ključne riječi

Komentara 2

PA
pacijent
14:12 27.02.2013.

obitelji iskrena sucut njem laka zemlja pokoj mu dusi

BO
Bogodol
07:21 28.02.2013.

Pokoj duši Peri, žao mi je što nije dočekao izlazak Darija iz kazamata na slobodu. Neka Bog da Dariju snage da izdrži ovu nepravilnu presudu i za mene je on pravednik nad pravednicima kojem je sudbina udjelila nepravilnu presudu i opteretila ga ovako velikim teretom u životu. Svako dobro Dariju i njegovoj obitelji da izdrže do kraja uzdignute glave.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?