od zadobivenih ozljeda

Preminuo hrvatski povratnik u Derventu Marko Mišić koji je nedavno pretučen

14.11.2023.
u 17:30

Marko se sa suprugom vratio u mjesto Brezici kod Dervente 2008. godine.

Hrvatski povratnik u Brezice kod Dervente Marko Mišić, koji je pretučen prije mjesec dana dok je pokušavao spriječiti kradljivce da kradu drva iz njegove šume, preminuo je danas usljed zadobivenih ozljeda.

Zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice Duška Jurišić je za Klix.ba potvrdila da je Marko Mišić danas preminuo usljed ozljeda koje su mu nanijeli napadači 12. listopada na njegovom posjedu u blizini Dervente.

Napadači su tada pokušali ukrasti mu dio šume što je on pokušao spriječiti te je tragično nastradao. Zadobio je teške ozljede mozga, pluća i rebara. Stanje mu je cijelo vrijeme u bolnici bilo teško, liječnici su ga pokušavali stabilizirati, ali nažalost neuspješno.

Marko se sa suprugom vratio u mjesto Brezici kod Dervente 2008. godine.

Jurišić je ukazala na potrebu da se napadi na povratnike kojih je ove godine bilo najmanje pet tretiraju s posebnom pozornošću i ažurnošću u tužiteljstvima. Upravo izostanak reakcije pravosudnih organa, ohrabruje napadače na povratnike.

"Tužilaštvo ne funkcionira i nema sankcija, zbog toga se nasilnici osjećaju slobodnije... Da su na vrijeme podizali optužnice, to bi bio jasan znak i poruka nasilnicima", kazala je ona.

Osim toga, zamjenica ministra ukazuje na činjenicu da loši uvjeti u povratničkim selima stvaraju plodno tlo za napade na njih, odnosno da su upravo povratnici najlakša meta za kradljivce šume.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije