INTERREG Europe

Poziv za projekte u vrijednosti od oko 130 milijuna eura

eu fondovi, euri
Ilustracija
26.03.2024.
u 20:34

Objavljen je treći poziv za projektne prijedloge INTERREG Europe 2021. - 2027. Poziv je otvoren od 20. ožujka do 7. lipnja 2024. godine u sklopu Programa INTERREG Europe za programsko razdoblje 2021. - 2027. godine. U ovom programskom razdoblju kroz program se sufinanciraju projekti u svrhu jačanja upravljačkih i organizacijskih kapaciteta sudionika uključenih u razvoj i provedbu politika regionalnoga razvoja na programskom području, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Vrijednost poziva iznosi oko 130 milijuna eura iz EFRR-a (što predstavlja gotovo 40% ukupnih programskih sredstava), a ugovaranje i početak provedbe projekata očekuje se u siječnju 2025. godine. Za prijavitelje je otvoreno svih 6 tematskih prioriteta unutar okvira definiranog ciljevima politike EU-a za programsko razdoblje 2021. – 2027., odnosno pametnija, zelenija, povezanija, socijalnija i Europa bliža građanima te bolje upravljanje provedbom institucionalnih politika. Cilj trećeg poziva u novom programskom razdoblju je ponuditi široki tematski raspon za najveći mogući broj zainteresiranih partnera iz svih dijelova Europe. Glavna ciljna skupina korisnika u ovim projektima su institucije na svim razinama vlasti koje se bave izradom politika i strateških dokumenata. Program INTERREG Europe u okviru cilja europske teritorijalne suradnje pruža podršku međuregionalnoj suradnji svih država Europske unije, Norveškoj, Švicarskoj te sedam država kandidatkinja (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Moldavija, Sjeverna Makedonija, Srbija i Ukrajina).

Sve potrebne informacije i popratna dokumentacija nalaze se na programskoj stranici: https://www.interregeurope.eu/next-call-for-projects. Također, u cilju što snažnije integracije zemalja kandidatkinja u program, istodobno s trećim pozivom otvoren je i restriktivni poziv putem kojega se partneri iz zemalja kandidatkinja mogu uključivati u već odobrene projekte prvog i drugog poziva. Iako je ovo prvi poziv u ovom programu otvoren za zemlje kandidatkinje, istodobno je i posljednji u ovom programskom razdoblju za koji su izdvojena značajnija programska sredstva i u kojem su otvoreni svi tematski prioriteti. Stoga je od iznimne važnosti angažman svih institucija i organizacija zainteresiranih za sudjelovanje u ovoj vrsti projekata, naveli su iz Vlade HBŽ-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije