Središnji državni ured za Hrvate izvan RH

Poziv hrvatskim zajednicama za dostavu prijedloga kandidata za izbor članova Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH

03.08.2021.
u 10:59

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Poziv hrvatskim zajednicama izvan Republike Hrvatske za dostavljanje prijedloga kandidata za izbor članova Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Kao i do sada, u Savjet se predlaže devet članova predstavnika Hrvata iz Bosne i Hercegovine od kojih je jedan član predstavnik Katoličke crkve iz Bosne i Hercegovine.

 

Savjet za Hrvate izvan Republike Hrvatske je savjetodavno tijelo Vlade Republike Hrvatske koje pruža pomoć Vladi Republike Hrvatske u kreiranju i provedbi politike, aktivnosti i programa u odnosu na Hrvate izvan Republike Hrvatske.

 

Zajednice Hrvata izvan Republike Hrvatske svoje predstavnike u Savjet Vlade Republike Hrvatske predlažu iz redova najznačajnijih i najbrojnijih udruga, organizacija, institucija ili drugih oblika organiziranja, osobe koje su uvažene u sredinama u kojima žive, angažirane na očuvanju i jačanju hrvatskog identiteta svojih zajednica i na unapređenju odnosa sa svojom hrvatskom domovinom.

 

Zainteresirane udruge i organizacije iz BiH, predložene kandidate dostavljaju poštom Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Sarajevu na adresu Maršala Tita 28, 71000 Sarajevo ili putem maila: croemb.sarajevo@mvep.hr. Rok za dostavu prijedloga kandidata je 20. kolovoza 2021. godine.

 

Više informacija o Pozivu na poveznici:

http://ba.mvep.hr/hr/vijesti-i-najave/javni-poziv-sredisnjeg-drzavnoga-ureda-za-hrvate-izvan-rh-za-dostavu-prijedloga,67168.html

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije