GORAŽDE:

Požar u pogonu preduzeća “FA”, vatru gasili vatrogasci i građani

GORAŽDE:
25.03.2017.
u 17:23

Velika materijalna šteta uzrokovana je požarom koji je danas oko podneva zahvatio pogon za proizvodnju namještaja goraždanskog preduzeća „FA“, piše Avaz.

U gašenju vatre, koja je zahvatila visokozapaljive materijale za proizvodnju namještaja, sudjelovali su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Goražde i radnici preduzeća „FA“, a ubrzo su im se priključili i vatrogasci iz preduzeća „Ginex“, cisterna Javnog komunalnog poduzeća „6. mart“, te veliki broj građana i prijatelja vlasnika poduzeća Damira Trga.

Nakon nadljudske borbe s plamenom i dimom požar je ugašen.

Osim straha kod radnica, koje su u trenucima izbijanja požara radile u prostoriji za šivenje namještaja, ozlijeđenih nije bilo, a tijekom gašenja na licu mjesta je dežurala medicinska ekipa Urgentnog centra Županijske bolnice Goražde.

Zbog stresa kojeg je doživio jedan 24-godišnji radnik na opservaciji je u Urgentnom centru Županijske bolnice.

– Pacijent nema nikakvih fizičkih ozljeda, ali je u pitanju akutna reakcija na stres i trenutno je na opservaciji. Poprilično se uplašio zbog svega i zadržan je kratko – kazala je Azra Mukanović Alihodžić, dežurna doktorica UC KB Goražde.

Uzroci požara za sada su nepoznati, a na pogonu je pričinjena velika materijalna šteta

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?