KONAČNO NAPREDAK

Postignut dogovor oko Doma naroda

'European Enlargement Commissioner Stefan Fule (R) arrives to pose with Bosnian Prime Minister Vjekoslav Bevanda (C) and Foreign Minister Zlatko Lagumdzija (L) before talks on constitutional changes t
Foto: Reuters/PIXSELL
03.12.2013.
u 11:09

Füle je nakon sastanka rekao da nakon 16 sati razgovora s liderima sedam glavnih političkih stranaka u BiH može objaviti da je zabilježen određeni pozitivni napredak

Povjerenik EU za proširenje Štefan Füle izjavio je rano jutros u Pragu da je postignut dogovor političkih lidera iz BiH o modelu izbora delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Kako je priopćeno iz njegovog ureda, Füle je nakon sastanka rekao da nakon 16 sati razgovora s liderima sedam glavnih političkih stranaka u BiH može objaviti da je zabilježen određeni pozitivni napredak, prenosi Fena.

''Ovdje u Pragu, nastavili smo naše konsultacije o implementaciji presude "Sejdić-Finci", naročito o izboru delegata u Dom naroda i za članove Predsjedništva BiH. Drago mi je da su lideri bili u mogućnosti da se uvjetno dogovore o sastavu i metodi izbora delegata u Domu naroda. Također smo postigli određeni važan napredak o glavnim principima za izbor članova Predsjedništva BiH'', rekao je Füle na konferenciji za novinare koja je održana jutros u 4.30 stati javio je TV1.

Na konferenciji za novinare sa Füleom bili su i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija i potpredsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Član Predsjedništva BiH i zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović stava je da će se za par dana postići rješenje i da će se krenuti put Bruxellsa na potpisivanje konačnog sporazuma.

- Dodatni mehanizam, da neće biti nametanja volje, je načelno dogovoren i stvari su sada u cijelosti približene - rekao je Izetbegović.

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić rekao je da je napravljeno nekoliko velikh koraka i da je BiH sve bliže ispunjenju važne obveze prema Europskoj uniji.

Predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija izrazio je zadovoljstvo usaglašavanjem oko modela izbora za delegate Doma naroda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?