SKB Mostar u novim problemima

Popravak radiološke opreme koštao čak 600.000 maraka

10.05.2017.
u 09:00

Nedavno su radiolozi iz Sarajeva i Tuzle javno upozorili na očajno stanje opreme s kojom rade. CT uređaji, kao i oni za magnetsku rezonanciju već odavno su dotrajali, a u zdravstvu nema ni približno dovoljno novca kako bi se stara oprema zamijenila novom i kako bi se počelo raditi prema uvaženim standardima. Izuzetak u toj priči nije ni SKB Mostar. Kako nam je rekao ravnatelj te zdravstvene ustanove prof. dr. sc. Ante Kvesić, posljedice su se već odavno počele osjećati, a o tome svjedoči i podatak od prije mjesec dana. - Mi smo prije mjesec dana u razmaku od jednog tjedna bili prisiljeni u popravke radiološke opreme uložiti 600.000 maraka.

Odradili svoje

- Riječ je o dva “magneta”, CT uređaja. I to nije posljedica lošeg održavanja, nego činjenice da su uređaji i više nego maksimalno iskorišteni. Samo na jednom CT uređaju imali smo više od 12.000 snimanja, a u jamstvenom listu stoji kako je maksimalan broj snimanja 7000.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?