Kako zadržati mlade u BiH:

Pomozite im otvoriti poduzeće, ne šaljite inspekcije, smanjite poreze...

17.01.2017.
u 08:00

Svjetski ekonomski forum objavio je proteklih dana tmurne podatke o odlasku mladih iz BiH, ali i cijelog okruženja. Statistika pokazuje kako BiH niti zadržava mlade, niti ih privlači. Brojni analitičari ovih dana komentiraju to stanje. Ivan Ramić, politički kolumnist i urednik ABC portala, ističe kako je situacija u BiH jako teška u svim sferama i da će se u ovom trenutku teško zaustaviti val odlazaka u zemlje EU jer ne postoji plan kako mlade zadržati u državi, a potrebno ga je hitno donijeti.

Kreiranje boljeg ozračja

Ekonomski analitičar Faruk Hadžić posljednjih mjeseci radi analize i daje izjave o tome kako zadržati mlade u BiH i općenito kako poboljšati gospodarsku sliku ove zemlje. - Što se tiče općenito odlaska ljudi, osobito mladih iz BiH, rješenje je da se kreira takvo ozračje gdje nezaposleni mogu sami raditi, pokrenuti posao, zarađivati novac, što će ih na kraju motivirati ovdje ostati živjeti. Nažalost, kod nas mladi ne dobivaju gotovo nikakve prilike za zaposlenje...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije