Tuzlanska županija

Pola milijuna KM za zapošljavanje 36 branitelja i članova njihovih obitelji

tuzla
09.09.2016.
u 11:47

Odabrano je 25 osoba iz spomenute kategorije za projekte samozapošljavanja, koji će dobiti po 10.000 KM, kao poticajna sredstva za registraciju obrta te više neće biti na evidenciji Zavoda za zapošljavanje

Ministar za pitanja branitelja Tuzlanske županije Fahrudin Skopljak potpisao je danas ugovore s 36 kandidata koji su ostvarili pravo na financijska sredstva u svrhu osiguravanja povoljnijih uvjeta za zapošljavanje.

Proračunom TŽ predviđeno je 500.000 KM kao poticajna sredstva za zapošljavanje i samozapošljavanje branitelja i članova njihovih obitelji. 

Ministar Skopljak kaže da se ovaj projekt u okviru ovog ministarstva provodi prvi put. Odabrano je 25 osoba iz spomenute kategorije za projekte samozapošljavanja, koji će dobiti po 10.000 KM, kao poticajna sredstva za registraciju obrta te više neće biti na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

- Iznos od 250.000 KM predviđen je kao poticaj gospodarskim društvima, koji zaposle demobiliziranog branitelja ili člana njihove obitelji, a za 11 tvrtki bit će dodijeljena sredstva po 20.000 i 30.000 - izjavio je Skopljak. 

Jedan od potpisnika ugovora je Asmir Bajrić iz Lukavca, koji će zahvaljujući ovom poticaju pokrenuti molersko-farbarsku radnju. Kaže da je ovo dobar projekt i može dosta pomoći zapošljavanju i prevazilaženju 'sive ekonomije'.

- Ovakvim projektima mi zanatlije dobivamo podršku i možemo zaposliti još radnika, jer imamo deficit zanata - ističe Bajrić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?