Italija

Počeo sa radom dvodnevni kolegij o provođenju socio-ekonomskih reformi

sf
18.11.2015.
u 15:58

U italijanskom gradu Cadenabbia danas je otvoren kolegij tijekom kojeg će politički lideri i ekonomski stručnjaci iz Bosne i Hercegovine i Europske unije (EU) razgovarati o ekonomskim i socijalnim reformama neophodnim za poboljšanje života građana BiH te za skori prijem BiH u EU.
Na dvodnevnom skupu, kojeg organizuje njemačka fondacija „Konrad Adenauer“, sudjeluju predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i njena dva zamjenika Mladen Bosić i Šefik Džaferović, kao i predsjedavajući Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić i njegov zamjenik Bariša Čolak. 
Osim članova kolegija oba doma PSBiH, na skupu u Italiji učestvuju izaslanici i  zastupnici oba doma PSBiH Senad Šepić, Ljilja Zovko i Martin Raguž.
Prvog dana kolegijija raspravlja se o efektima nove njemačko – britanske inicijative, odnosno inicijative EU za BiH, o usvojenoj Reformskoj agendi, kao i o sadržaju političkih, ekonomskih i socijalnih reformi u svjetlu europske perspektive Bosne i Hercegovine. Razgovaraće se i o oporavku i modernizaciji ekonomije naše zemlje, kao i o unapređenju funkcionalnosti institucija vlasti i stvaranju održivog i pravičnog društvenog okružja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?