Ustavni sud

Plenarna sjednica bit će održana 17. rujna

07.09.2016.
u 09:00

Ustavni sud Bosne i Hercegovine zakazao je za 17. rujna održavanje plenarne sjednice u čiji su prijedlog dnevnog reda uključena pitanja u vezi s odlukom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine iz studenog 2015. godine kojom je utvrđena neustavnost odredbe Zakona o praznicima RS o 9. siječnja kao Danu RS-a, te zahtjev Narodne skupštine Republike Srpske za njeno preispitivanje, kao i više zahtjeva za rješavanje “ustavnog spora” između Bosne i Hercegovine i entiteta Republika Srpska, priopćeno je iz Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Iz Ustavnog suda ističu kako je, zbog povećanog zanimanja medija, odnosno najšire javnosti u Bosni i Hercegovini pa i šire, u vezi sa spomenutim pitanjima, predsjednik Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Mirsad Ćeman u proteklom razdoblju većem broju zainteresiranih medija objasnio proceduralne aspekte, odnosno postupak u vezi s navedenim ustavnopravnim pitanjima (između ostalog, hoće li, kada i s kojim dnevnim redom Ustavni sud zasjedati). - Pravilima Ustavnog suda Bosne i Hercegovine reguliran je način ostvarivanja javnosti rada Ustavnog suda koji se, između ostalog, realizira i obavještavanjem javnosti o pripremanju i održavanju sjednica Ustavnog suda, te davanjem obavijesti o tijeku postupka pred Ustavnim sudom - navodi se u priopćenju. Ustavni sud BiH, istodobno, obavještava javnost kako do daljnjeg neće davati obavijesti u vezi sa spomenutim pitanjima. U skladu s pravilima Ustavnog suda BiH, javnost će biti pravodobno obaviještena o odlukama koje Ustavni sud bude donio o spomenutim, kao i drugim ustavnopravnim pitanjima koja bude razmatrao, navodi se u priopćenju.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?