NALAZ INSPEKCIJE

Pet radnika KCU Sarajevo vraćeno kućama zbog infekcija

bolnica
Marko Lukunić/Pixsell
13.07.2010.
u 22:36

Uposlenici kod kojih su konstatirane infekcije udaljeni su sa radnog mjesta te će nakon odgovarajućih terapija i ponovnih kontrola briseva biti vraćeni na posao.

Federalna uprava za inspekcijske poslove je u proteklom periodu u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Sarajevske županije i Županijskom upravom za inspekcijske poslove izvršila  inspekcijski nadzor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Inspekcijski nadzor je izvršen na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, Pedijatrijskoj klinici, Klinici za ortopediju i i traumatologiju i Klinici za neurohirurgiju, priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

 - Tijekom vršenja inspekcijskog nadzora uzeto je ukupno 215 uzoraka sa površina na klinikama, a rezultati laboratorijskih nalaza potvrdili su da su svi uzeti uzorci na Klinici za ginekologiju i akušerstvo uredni, dok tri uzorka na Pedijatrijskoj klinici i jedan  uzorak na Klinici za ortopediju i i traumatologiju ne odgovara sanitarno-higijenskim standardima - ističe se u priopćenju.

Pored navedenih laboratorijskih ispitivanja, izvršeno je uzimanje ukupno 151 briseva kod uposlenika na Klinici za ginekologiju i akušerstvo te je utvrđeno da pet uzoraka ne odgovara predviđenim zdravstvenim uvjetima. Kod tri uzorka je konstatovana MRSA, a kod preostala dva Staphyloccocus aureus.

Uposlenici kod kojih su konstatirane infekcije udaljeni su sa radnog mjesta te će nakon odgovarajućih terapija i ponovnih kontrola briseva biti vraćeni na posao.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?