Ministrica obrane BiH

Pendeš primila u oproštajnu posjetu veleposlanika Švicarske u BiH

Ministrica odbrane BiH
16.08.2016.
u 19:00

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš sa suradnicima danas je primila u oproštajnu posjetu veleposlanika Švicarske Konfederacije Heinricha Maurera.

U razgovoru s Maurerom, ona je pohvalila dosadašnju suradnju Švicarske Konfederacije s Ministarstvom obrane BiH, posebno ističući značajna sredstva i napore koja se ulažu kroz donacije i konkretne projekte podrške i pomoći Bosni i Hercegovini i Ministarstvu obrane BiH.

U tom pogledu ministrica je navela ključne oblasti poput rješavanja viškova naoružanja municije i minsko-eksplozivnih sredstava, razne donacije kada je u pitanju izgradnja infrastrukture za skladišta municije i naoružanja, deminiranja, edukacija pripadnika MOBiH i OSBiH u Švicarskoj, te podrške u osnivanju Centra za obuku za operacije podrške miru (PSOTC).

Pendeš je također, izrazila nadu da će se suradnja dviju zemalja nastaviti u svim navedenim područjima suradnje na obostrano zadovoljstvo, te zaželjela uspjeha veleposlaniku Maureru u budućem radu i životu.

Maurer, je prilikom oproštajne posjete naveo da je suradnja s Ministarstvom obrane BiH bila na zavidnom nivou te da Švicarska podržava napore Bosne i Hercegovine na usvajanju europskih standarda i vrijednosti, iako nije članica EU.

Veleposlanik je Pendeš poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu rekavši da će iz Bosne i Hercegovine ponijeti samo pozitivna iskustva, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?