Duhovna obnova

Pater Andrej iz Njemačke: U Međugorju sam se obratio

storyeditor/2024-03-27/andrej.jpg
28.03.2024.
u 15:13

U Međugorju je nedavno održana 29. Međunarodna duhovna obnova za organizatore hodočašća, voditelje centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih uz Međugorje. "Marija je uistinu izabrala bolji dio…" (Lk 10, 42) U Gospinoj školi" tema je ove, kao i svih ovogodišnjih duhovnih obnova u Međugorju, a predavač je bio međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić.

Na duhovnoj obnovi sudjelovalo je više od 200 osoba iz SAD-a, Engleske, Irske, Francuske, Italije, Španjolske, Argentine, Meksika, Paragvaja, Salvadora, Brazila, Austrije, Švicarske, Njemačke, Slovačke, Češke, Litve, Latvije, Rusije, Ukrajine, Južne Koreje, Poljske, Portorika, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Među njima je bio i svećenik augustinac pater Andrej Maria iz Njemačke, koji je prije četiri mjeseca zaređen, piše Radio Mir Međugorje.

- Za svećenika me je zaredio nuncij Nikola Eterović iz Berlina. U Međugorje dolazim više od dvadeset godina i ovdje sam se obratio. Prije devet godina otišao sam u samostan. Organiziram hodočašća za Nijemce i Hrvate, surađujem s molitvenom zajednicom "Totus Tuus" iz Mostara, Čakovca, Osijeka i Zagreba. Danas imam slavlje, trideset punih godina hodočašća. Jako sam zahvalan za to. Kada brineš za hodočasnike, moraš raditi, moraš paziti, ali, vidim, uvijek više dobijem kada dajem. Vidim plod. Vidim kako je Bog dobar, milosrdan… To me napuni i ohrabri za moj posao u Njemačkoj, gdje nije lako biti svećenik. U Međugorju je poseban mir, radost, ovdje sam kao kući, ovdje dobijem novu snagu - kazao je p. Maria, koji u Međugorje uskoro ponovno dolazi i dovodi 260 hodočasnika iz cijele Njemačke.

- U skupini će biti puno stranaca koji su pobožni. S Nijemcima dolazim tijekom godine šest puta, a s Hrvatima jednom godišnje - kazao je p. Andrej Maria koji je sudjelovao na ovogodišnjoj Međunarodnoj duhovnoj obnovi.

I Lucija Šalov iz Nina, iz okolice Zadra, bila je jedna od sudionica duhovne obnove te je istaknula kako je jako sretna što je ponovno mogla biti u Međugorju na ovome susretu, a u ovo hercegovačko mjesto dovodi hodočasnike iz svoje župe te iz Italije.

- Mi bez Boga ne možemo ništa. Sve što radimo zapravo je Božje djelo preko naših ruku. Ovo što mi radimo zapravo je poziv, misija, čuli smo to i od provincijala Hercegovačke franjevačke provincije fra Joze Grbeša.

Poziv koji, ako ne živiš u potpunosti, totalni je promašaj. Svima nama koji smo pozvani na ovaj put Bog daje snagu kako bismo mogli ljude voditi prema Njemu - kazala je Lucija i sve podsjetila na Gospine poruke "da se svim srcem vratimo i obratimo Bogu jer jedino je u Bogu mir i spasenje".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?