za bolju 2022.

Ove četiri stvari obavezno morate napraviti u kućanstvu prije početka nove godine

čišćenje
shutterstock
31.12.2021.
u 17:40

Postoje vjerovanja da je kuću potrebno očistiti za ulazak u novu godinu kako bi ona bila bolja i sretnija

Postoji nekoliko tradicija i praznovjerja za koje se čini da preuzimaju naš dom tjedan dana prije početka nove godine. Od računa, do čišćenja i obiteljskih aktivnosti, mali je popis stvari koje morate učiniti prije nego što krenemo u novu godinu, kako piše 4 Hats and Frugal.

Platite račune

Nepodmireni račun koji se prenose u novu godinu je razlog za katastrofu. Ima malo simbolike u tome da svi računi budu plaćeni prije nego što dođe nova godina. No, u svemu tome ima i malo odgovornosti. Pazite da prosinac bude potpuno isključen iz vaših novčanih obveza. 

Očistite kuću

Ovo je nešto za što se vjeruje da je potrebno napraviti prije početka Nove godine kako bi u godinu ušli čisti i bez nereda. Osim što je čistoća doma simbolika za ‘čistoću’ godine, olakšava vam posao ako imate kućni party za koji se trebate pripremiti.

Iznesite smeće

Zvuči li ovo čudno? Ovo je još jedna stvar za koju se treba pobrinuti da bude napravljena prije nego što nastupi nova godina. Naime, vjerovanje je da je “loša sreća” imati prljave stvari u svom domu prije početka nove godine.

Operite odjeću

Prije nego što proslavite Novu godinu, prođite kroz svoju odjeću te operite sve što je prljavo. Također se riješite odjeće s rupama, odjeće koja ne vam ne odgovara ili odjeće koju nitko nije nosio. Opet, ulazak u godinu treba biti čist i bez nepotrebnog smeća.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije