unatoč terorističkim napadima

Otkazivanja putovanja u Španjolsku zasad neće biti

27.08.2017.
u 11:00

Teroristički napad koji se nedavno dogodio u Barceloni izazvao je brojne rasprave kada je riječ o putovanjima u ovu zemlju, koja je već godinama hit destinacija bh. građanima, bilo da se radi o odmorima, maturalnim, učeničkim ili apsolventskim putovanjima.

Situacija stabilizirana

U razgovoru s nekoliko turističkih agencija u BiH, ali i zračnim lukama, tvrde da je situacija u Španjolskoj stabilizirana te da se putovanja odvijaju u planiranim terminima. Iz sarajevske SolAzur agencije su nam kazali kako su puno više ponuda imali prošle godine kada je riječ o putovanjima za Španjolsku, ali, kako kažu, zanimanje za Španjolsku, baš kao i za ostale destinacije ne opada. Što se tiče prodaje, sve je u najboljem redu, kazali su nam u razgovoru. Edin Karić iz sarajevske putničke agencije ‘Grand Tours’ za Dnevni avaz je rekao da su u vrijeme napada u Barceloni imali skupinu turista na ovoj destinaciji. - Dan nakon napada u Barceloni uspostavljeno je normalno odvijanje javnog prijevoza, kao i rad turističkih atrakcija koje posjećuju milijuni turista iz cijeloga svijeta. Napomenuo je i da su tražili službeni stav Asocijacije turističkih agencija i turoperatora iz Španjolske, od kojih su dobili službenu informaciju da je sigurnosna situacija u Barceloni i okolici na visokoj razini.

Nema straha

Da unatoč terorističkim napadima zanimanja za putovanja nisu manja, kazali su nam i iz Niki travel agencije. - Naša agencija nije dobila niti jedan ‘stop’ za putovanja u Španjolsku. Ni nakon terorističkih napada nije bilo otkazivanja, dogodilo se upravo suprotno. Nakon napada smo prodali šest karata za Barcelonu, što potvrđuje da nema straha kada je riječ o putovanjima u ovu zemlju.

Provjerili smo i kakvo je stanje što se tiče letova u zračnim lukama u BiH, otkazuju li se letovi te koje su cijene.

Letove za Španjolsku iz BiH ima samo Međunarodna zračna luka u Sarajevu, iz koje su nam kazali da se letovi odvijaju svakodnevno. Napomenuli su i kako cijene letova određuju zrakoplovne tvrtke, a ne zračna luka, a one najviše ovise o slobodnim mjestima na letu, datumima rezervacije.

- Letovi za Španjolsku inače su vrlo traženi, nešto je veće zanimanje za Barcelonu nego za Madrid.

Prema našim podacima, nije bilo otkazivanja rezervacija proteklih dana. Cijena povratne karte kreće se između 650,00 KM i 1.500,00 KM”, kazali su nam iz sarajevske Međunarodne zračne luke. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije