Turistička zajednica SBŽ

Osnovana Udruga proizvođača rukotvorina i suvenira Travnik „PRST“

PRST
27.05.2016.
u 15:26

Sinoć je prostorijama Turističke zajednice Srednjobosanske županije u Travniku na inicijativu direktora Turističke zajednice SBŽ, Miroslava Matoševića održana osnivačka Skupština udruženja proizvođača rukotvorina i suvenira Travnik „PRST“. 

Za predsjednika Udruge izabran je prof. Velid Trkić, za zamjenika Dragan Vlahović, dok će funkciju tajnika obnašati Aldijana Dizdar djelatnica Ispostave Turističkog ureda u Travniku. U narednom razdoblju Turistička zajednica SBŽ će ovoj Udruzi pružati svu potrebnu tehničku podršku s ciljem operativnijeg i kvalitetnijeg djelovanja preko svoje Ispostave u Travniku. Ovaj projekt je prvi u nizu planiranih aktivnosti te se u narednom razdoblju ova praksa planira realizirati i na ostalim općinama Srednjobosanske županije, priopćeno je iz Turističke zajednice SBŽ.
 
Cilj osnivanja ove Udruge jeste podizanje kvalitete turističke ponude grada Travnika u skladu s imidžom destinacije i grada, zaštita i izrada autohtonih suvenira s travničkom deklaracijom, uvezivanje članova i proizvođača suvenira s područja općine Travnik te rješavanje određenih problema sa kojima se proizvođači susreću. 

Na osnovu dosadašnjih dogovorenih smjernica na prethodnim sastancima, raspravljalo se o ulogama, ciljevima i mnogim drugim važnim pitanjima Udruge, koje će prvenstveno služiti u svrhu promocije društveno-kulturnih vrijednosti s ciljem očuvanja kulturne baštine i naslijeđa ovoga kraja. Udruga „PRST“ će okupiti najveći broj proizvođača suvenira s područja općine Travnik. Podršku ovoj inicijativi već ranije je dao i načelnik Općine Travnik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?