General Pavao Miljavac

Optužnice pokreće Sarajevo na zahtjev B. Luke

03.11.2016.
u 07:00

Pavao Miljavac, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, već dulje vrijeme upozorava da BiH priprema veći broj optužnica upitne utemeljenosti. U intervjuu za Jutarnji list kazao je kako su imali informacije da bi moglo doći do uhićenja.

- Imali smo određene informacije, ali smo se nadali da neće doći do toga. Sad se pojavio dokument da je Sarajevo još 2014. poslalo u Zagreb zahtjev za međunarodnu pravnu pomoć u tom slučaju, ali je stvar stavljena pod tepih. Očito ništa nije učinjeno, kazao je Miljavac i dodao kako informacije govore o većem broju ljudi na popisima za uhićenje.

- Osnovni je problem što su optužnice podignute na temelju dokumenata iz arhiva Republike Hrvatske, koji su slani u Sarajevo bez kontrole. Upozoravali smo da hrvatskim arhivima vršljaju razni agenti i uzimaju dokumente bez selekcije. A ako imaš jedan dokument, na njega možeš nadograditi što god ti odgovara, kazao je Miljavac.

Na pitanje Jutarnjeg lista misli li na agente Haaškog tužiteljstva, rekao je: - Ne, nego Sarajeva. Mišljenja je kako optužnice pokreće Sarajevo na zahtjev Banje Luke.

- Planirali su uhititi 12 ljudi, to je kompletno zapovjedništvo. Pa ne može čitavo zapovjedništvo biti krivo! Na kraju su priveli deset ljudi, jer je jedan teško bolestan, a drugoga nisu našli. Proces će se nastaviti, ali nema smisla dizati paniku, zaključio je general Pavao Miljavac. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?