nakon sankcija dužnosnika RS-a

OHR pozdravio mjere koje je poduzelo američko Ministarstvo financija

Christian Schmidt
Armin Durgut/PIXSELL
01.08.2023.
u 20:20

Iz ureda OHR-a su se oglasili danas za Avaz navodeći kako pozdravljaju mjere koje je poduzelo američko Ministarstvo financija.

- OHR pozdravlja mjere koje je poduzelo američko Ministarstvo financija u cilju jačanja vladavine prava i zaštite ustavno-pravnog poretka u Bosni i Hercegovini od drskih pokušaja da se ugrozi rad institucija, kao i stabilnost zemlje i do sada postignute reforme, navode iz OHR-a.

- Ne bi trebalo biti iznenađujuće da se dužnosnici na državnoj i entitetskoj razini, koji su doprinijeli usvajanju zakona u Narodnoj skupštini RS s namjerom da se pokuša ugroziti autoritet Ustavnog suda BiH, suočavaju sa sankcijama budući da su njihovi postupci bili izravno u suprotnosti sa Ustavom BiH i Daytonskim mirovnim sporazumom, također pritom narušavajući vladavinu prava u trenutku kada je Bosni i Hercegovini pružena generacijska šansa da napravi konkretne korake ka punopravnom članstvu u Europskoj uniji – naveli su te se oglasili i na Twitteru. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije