DOZNAJEMO
Povratak na članak

Od 29. 12. rok se produžuje za odjavu s adrese u Hrvatskoj

Brojni Hrvati izvan Hrvatske posljednjih mjeseci su bili u dvojbi odjaviti se s adrese u Hrvatskoj i riskiraju li zbog toga zaraditi financijske sankcije te hoće li izgubiti osobnu iskaznicu

Komentari 3

BE
Berbor
13:42 21.12.2013.

Nitko se ne mora odjaviti sa adrese u Hrvatskoj i vratiti osobnu iskaznicu po EU nacelim. Osobna vrijedi u svim zemljama EU kao dokumenat I sluzi za potvrdjivanje indetiteta osobe koja je nosi. Svi Hrvati imaju pravo na boravak uak u vise zemalja a ako provedu vise od 186 dana u jednoj zemlji to onda sluzi samo za poreznu obavezu I nema nikakve veze sa osobnom iskaznicom. Ni jedna zemlja EU netrazi vracanje osobne iskaznice ako im gradjani borave u drugim zemljama . To je zahtjev LUDJAKA koji gube vrijeme na ovakvim neshvatljivim zahtjevima. Koliko to kosta ? Sta raditi sa bankarskim racunima u Hrvatskoj ,Kako podici ili izvaditi poslovne ili gruntovne dokumente bez osobne. Hrvati nemogu dobiti Njemacku osobnu ili Irsku ili BiH. Putovnica ne moze zamijeniti osobnu iskaznicu jer sluzi samo kao putna isprava za zemlje u koje je zahtjevaju . Znaci Hrvatska Osobna Iskaznica je ID Card u svim zemljama EU i kao takva se ne vraca.

VL
VE
verakruz
14:45 21.12.2013.

Berbor, apsolutno si u pravu. Mislim da je ovaj zakon donio i predložio netko tko ima patološku mržnju prema Hrvatima, ne samo u iseljeništvu, nego i u Hrvatskoj. Kako objasniti Hrvatu iz Hrvatske, kojemu je cijela obitelj u Hrvatskoj, a on radi recimo u Njemačkoj, Austriji itd, da mora vratiti osobnu? S kojim dokumentom će on dokazivati svoj identitet, kada mu za recimo dječiji doplatak treba osobna, žena mu ima osobnu, a on nema? A što se tiče dijaspore, svi se trude dozvati je da živi u njihovoj zemlji, a Hrvatska Vlada ovime je bukvalno tjera od države Hrvatske... Strah, mržnja ili nešto treće... Ili sve zajedno.

VL
Avatar Izdajnik
Izdajnik
16:36 21.12.2013.

Zato što hrvati BiH koriste sve da iskoriste pa i što im i nepripada znas ljude koji samo odu i dignu socijalnu pomoć pa onda invalidi dokazali su. Na primjeru tužbi prema RH iako im je dala mirovine lopovi toto rade ali svi ispaštaju nažalost

VL
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.