Posavljaci pokazali veliko srce za teško ozlijeđenog mladića iz Vidovica

Obitelj Tomašević nije sama, njezinu Marku svi žele pomoći

09.03.2024.
u 20:24

Za obitelj Jose i Luje Tomašević iz Vidovica život je naglo stao i pretvorio se u najgoru noćnu moru svakog roditelja od trenutka kada su primili vijest o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je njihov najmlađi sin od njihovo četvero djece, sedamnaestogodišnji srednjoškolac Marko, inače miran i primjerni mladić, teško ozlijeđen. Nisu ni slutili kako će se nakon njegova bezazlenog izlaska, njihov život usmjeriti samo u jedno - danonoćno praćenje Markova zdravstvenog stanja.

Tomaševići nisu sami

- Pomaže nam spoznaja da nismo sami jer od trenutka kada se dogodila prometna nesreća mještani, ali i brojni drugi dobri ljudi pokazuju da žele pomoći u ozdravljenju našeg Marka. Ovom prilikom želimo zahvaliti svima koji su nam na bilo koji način pomogli, svojim molitvama ili humanitarnim akcijama - kazala nam je tihim glasom majka Luja, vidljivo uzrujana jer je iščekivala vrijeme kada će krenuti prema Hrvatskoj i prema Varaždinskim toplicama kako bi vidjela je li se kod teško ozlijeđenog sina temperatura smirila i napreduje li oporavak. Dodala je još samo kako je u ovim teškim trenucima borbe za Markovo ozdravljenje ipak lakše kada zna da nisu sami.

Ponovno su, naime, Vidovice, ali cijela Posavina pokazale veliko humano srce. Marko je pokrenuo lavinu solidarnosti i počele su se nizati humanitarne akcije, prije svega, brojnih sportskih klubova, ali i raznih susreta kojima se prikupljaju sredstva za Markovo liječenje. Jedan u nizu okupio je veliki broj mještana Vidovica i okruženja. U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata "23. listopad" Vidovice odigrana je humanitarna prijateljska nogometna utakmica između županijskog drugoligaša HNK Mladost i ekipe "Veterani Matići". Humanoj akciji pridružio se veliki broj nogometaša i posjetitelja koji su dali doprinos njezinu uspjehu. Prodano je svih 500 ulaznica, no tomu će se s uplatama pridružiti i još nekoliko sponzora.

Humanost se potom seli s desne i na lijevu obalu rijeke Save upravo preko Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata "23. listopad" Vidovice. Od predsjednika Vidana Grgića Dače doznajemo da se slične akcije počinju organizirati preko njihovih sestrinskih udruga iz Domovinskoga rata (145. brigade HV-a Zagreb i 104. brigade HV-a Varaždin) kako bi se pomoglo u liječenju nastradalog mladića.

- Zajedno smo dijelili ratne strahote, a zajedno smo i sada u miru, osobito kada je humanost u pitanju - poručuje Grgić.

Organizacijski odbor nastavlja akcije te poručuje kako se zdravstveno stanje Marka Tomaševića stabiliziralo, ali će liječenje i rehabilitacija potrajati jako dugo uz velike financijske troškove, stoga su poručili kako je dobrodošla svaka vrsta pomoći. Grgić je također najavio i pohvalio glazbenika Halida Muslimovića koji im se javio da bi organizirao 16. svibnja humanitarni koncert u Vidovicama za Marka.

Zajedničke molitve

- Čvrsto vjerujemo da će humane geste i molitve pomoći u Markovu oporavku, zajednička je poruka svih organiziranih humanitarnih akcija u Posavini za Marka Tomaševića. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?