2020. godina donijela je pred nas brojne izazove, a jedna obitelj iz Travnika, ostanak doma, mamine recepte te vještinu u kreiranju upečatljivih fotografija iskoristila je kako bi pokrenula kulinarski projekt Grain Bakery.
Pandemija nas je sve dovela u situaciju da ne znamo što nam sutra nosi, da se, od sigurnosti i stabilnosti na koju smo navikli, život pretvori u golu borbu za egzistenciju, za opstanak. Za ono osnovno - zdravlje. Natjerala nas je da naučimo preživjeti, da posegnemo u one dubine sebe na koje smo i zaboravili, i pronađemo snagu za koju nismo ni znali da ju imamo. Mnogi su projekti realizirani za vrijeme lockdown-a, a mnogi su prerasli u ozbiljne poslovne priče. Jedna od takvih je i obiteljska online slastičarnica iz Travnika.
"Nismo shvatali odmah ozbiljnost pandemije, no, kako su tenzije rasle, a brojke postajale sve strašnije, bilo je sigurno da moramo pronaći način da ostanemo zdravi, prije svega, a onda i da napravimo nešto produktivno u okolnostima u kojima smo se našli. Nekoliko mjesesci, svakodnevno smo testirali recepte. Bitno nam je bilo da je svaki proizvod doveden do savršenstva; da krafne nisu premasne, da su ukusne, zdrave i lagane. Da torte budu oku ugodne, a nutritivno hranjive i korisne. Da kupcima omogućimo mrvu radosti i veselja u tom, tako groznom, periodu za sve nas", za Dnevnik.ba ispričala je osnivačica brenda Grain Bakery.
Fokus je stavljen na domaću recepturu i kvalitetu namirnica uz koje će uživanje u svakom zalogaju postati mali gourmet trenutak, bez obzira gdje se nalazite. Uz američke krofne koje kradu pozornost, u ponudi imaju razne vrste keksa poput argentinskog alfajores keksa s mliječnom karamelom, miso keksa sa puterom od badema, ali i američkih keksa sa komadićima čokolade, tortu od mrkve i još puno toga!
Dovoljno je da iz njihove ponude odaberete slatkiš koji želite isprobati, uz koji želite upotpuniti kućna druženje ili blagdanski stol, kontaktirate ih putem društvenih mreža, a preuzeti ih možete svaki dan u Travniku i Novom Travniku, a dostavljaju i u Vitez.