RIJEDAK PRIMJERAK

Nevjerojatno zabavna priča iz prošlosti: Evo kako je izgledao ženski 'prijatelj' iz 19. stoljeća

RIJEDAK PRIMJERAK
22.04.2017.
u 16:00

Vibrator se sada prodaje po cijeni od 500 do 800 eura, a već sada je puno zainteresiranih za njega

Kako izgleda vibrator koji su žene koristile u 19. stoljeću može se pogledati na aukciji u Irskoj kojeg su izložili aukcionari tvrtke Matthews. Među brojnim antiknim stvarima našao se tako i "izrezbareni ženski 'prijatelj' od slonove bjelokosti u kutiji presvučenoj kožom" iz Viktorijanskog razdoblja. Također je poznat kao Lot 457, prenosi Vecernji.hr

– To je predivan primjerak koji dolazi iz jedne od dobro poznatih anglo-irskih obitelji – rekao je aukcionar Damien Matthews, piše The Guardian.

– Član obitelji pronašao ga je u ladici i stavio ga je na aukciju zbog čiste zabave. Vjerujemo da bjelokost datira još iz 1840-ih. Izvorni vlasnik vibratora bio je u Indiji 1840-ih gdje jeubio slona i donio je kući njegovu kljovu. Kasnije je putovao u Kinu gdje je bjelokost prenamijenio u nešto puno korisnije – ispričao je i dodao kako su Kinezi bili poznati po obrađivanju bjelokosti.

– Muškarac je vjerojatno htio da to njegova supruga ima. Bila je to jedna vrlo prosvijećena obitelj i to je zapravo bio jedan vrlo lijep poklon supruga svojoj ženi. To se vidi po načinu na koji je napravljen. U podnožju je isklesano srce, a postoji i posuda u kutiji u kojoj može čuvati njegovu kosu – rekao je Damien Matthews.

Vibrator se sada prodaje po cijeni od 500 do 800 eura, a već sada je puno zainteresiranih za njega.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?